Bitkiler

Hayvan Dünyası Tundra

Pin
Send
Share
Send
Send


Cevaplar ve açıklamalar

  • kozzz08
  • yeni gelen

Tundranın vejetasyonu esas olarak liken ve yosunlardan, meydana gelen anjiyopermlerden - alçak otlardan (özellikle hububat ailesinden), çalılıklardan ve çalılıklardan (örneğin, huş ağacı söğüt cüce türlerinde, meyva çalıları, yaban mersini) oluşur.

Rus tundralarının tipik sakinleri ren geyiği, tilkiler, bighorn koyunları, kurtlar ve lemming izai-Rusaks'tır. Çok az kuş var: Lapland muz, beyaz kanatlı cılıbıt, kırmızı yüzlü at, piper, küçük kar yavrusu, kutup baykuşu ve beyaz keklik.

Nehirler ve göller balık bakımından zengindir (nelma, chir, omul, whitefish ve diğerleri).

Kutup tilkisi

Polar tilki daha iyi bilinen bir isimdir - kar-beyaz kürküyle ünlü kutup tilkisi. Kutup tilkileri, ormandaki benzerlerine göre çok daha küçüktür. Kutup tilkisi vücut uzunluğu 50-75 santimetredir, 25-30 santimetre uzunluğunda muhteşem bir kuyruğu vardır.

Kutup tilkisi - kutup tilkisi kutup tundranın zarif bir dekorasyonu.

Beyaz ve mavi tilkiler ayırt edilir, ikincisi vücudun renkleri mavimsi bir ışıltı ile koyu kahve veya gridir. Güzel kürkü nedeniyle kutup tilkileri değerli ticari hayvanlardır. En değerli mavi tilki.

Katil balinalar deniz memelileridir. Tundranın sert koşullarında hayatta kalmak için mükemmel bir şekilde adapte edilmiştir. Katil balinalar yüksek kalorili yiyeceklerle beslenirler, bu sayede vücutlarında yalıtkan bir yağ tabakası birikir. Bu yağ buzlu sularda hayatı kolaylaştırır.

Çok büyük bir deri altı yağ tabakasının varlığından dolayı, katil balinalar buzlu suda donmaz.

Zorlu koşullarda, katil balinaların doğası temperlendi, buna katil balina denilmelerine şaşmamalı. Yunuslara, deniz samurulara, iğnelere, deniz aslanlarına ve hatta büyük balinalara saldırırlar.

Deniz aslanı

Katil balinalar gibi deniz aslanları da buzlu tundra sularında yaşama adapte olur. Bireyler oldukça geniştir ve iyi bir yağ katmanına sahiptir. Erkeklerde ortalama 300 kilogram, kadınlar ise 90 kilograma kadar çıkmaktadır. Bu büyük boyutlarda deniz aslanları başarılı avcılar.

Deniz aslanı, tundranın sert koşullarında yaşamaya mükemmel uyum sağlayan bir hayvandır.

Ancak gophers çok küçük boyutlara sahip. Bu küçük kemirgenlerin vücut uzunluğu 14-40 santimetreyi geçmez, ancak kalın bir kürk manto ile soğuktan korunur. Kış aylarında ölmemek için gophers her şey karla kaplı olduğu zaman besledikleri otsu bitkilerin tohumlarından büyük miktarda yiyecek stokları yapar.

Bu soğuk tundrada yaşayan küçük bir kemirgen hamster ailesidir. Düzgün kürk ve kalın yağ tabakası nedeniyle dondan korkmazlar. Yıl boyunca aktif kalırlar ve karla yapılan yuvalarda kışlarlar. Gün boyunca, bu küçük hayvan kendi ağırlığının iki katı kadar yiyor. Bütün gün kısa molalarla beslenirler ve ayrıca kış için yiyecek depolarlar.

Az miktarda yağ Lemming, şiddetli donlardan korkmaz, çünkü sıcak ve deri altı yağları tarafından korunur.

Deniz aslanları gibi foklar da geniş tundrada yerleşmişlerdir. Yazları, yarışlarına devam ettikleri kıyıda geçirip tekrar buza geri dönüyorlar.

Beyaz balinanın gövdesi, kalınlığı 15 santimetreye ulaşan kalın bir deri katmanıyla kaplıdır. Bu kalın cilt, beluga balinalarını keskin buzların arasında yüzerken zarar görmekten korur. Onlara 10-12 santimetre kalınlığında bir deri altı yağ tabakası vererek aşırı soğuma yapmazlar.

Contalar ve belugas, kalın yağ tabakası nedeniyle suda donmaz.

Belugas'ın kışı kolay değildir, sürekli olarak polinyaları muhafaza etmeleri gerekir, böylece donmalarını önlerler, çünkü bu hayvanların periyodik olarak temiz hava alması ve soluması gerekir. Buz güçlü bir şekilde geri yumruk atıyorlar. Ancak bazen onlar için kışlama trajik bir şekilde sona erer, polinyalar çok kalın bir buz tabakasıyla kaplandığında ve beluga balinaları buz tutucusunda bulunur.

Elk ve ren geyiği

Bu türlerin ikisi de tundrada yaygındır, kuzey enlemlerinin yerli sakinleridir. Çoğu zaman, geyik ve ren geyiği kışın ılık bölgelere göç eder. Elks kışın kabukları yiyebilir, bu yüzden büyük bir kar tabakasına sahip olmak onlar için bir sorun değildir.

Ren geyiğinde, soğuğa karşı ana koruma ılık yün ve kabarık astardır.

Ren geyiği saçı ılık, astarı çok kabarık ve kalın, koruyucu saç uzunluğu ise 1-2.5 santimetredir. İç kısımdaki kıllar oyuktur, bu da ısı yalıtımını iyileştirir, ayrıca hayvanın nehir ford'unu geçerken ayakta durmasına izin verir.

Arktik beyaz

Bu yabani tavşan türleri kutupsal arazideki hayata iyi adapte olmuşlardır. Pençelerin özel bir şekli vardır, böylelikle yabani hayvanlar kolayca kar üzerinden hareket edebilir ve düşemezler ve ayrıca buzun üzerinde kaymazlar.

Arctic tavşan kürkü kabarık ve çok sıcaktır, bu nedenle soğukta donmazlar. Renk tamamen beyaz, sadece kulakların ve burunların uçları siyah kalıyor, bu yüzden tavşan kutup karları arasında görünmüyor.

Her ikisi de morfolojileri ve davranışlarıyla, kutup beyaz şahinleri kutup iklimi için mükemmel bir şekilde uyarlanmıştır.

Sıradan tavşanlardan daha uzun kesici dişleri vardır ve buzlu bitkileri kırmak için çok uygundurlar. Kuzey Kutbu beyazlar yıl boyunca aktiftir, kış uykusuna yatmazlar.

Kutup ayısı

Kutup ayıları, sadece çoğu insanın Kuzey Kutbu ile ilişkilendirdiği hayvanlardır. Bu büyük avcıların kış açlık aylarında hayatta kaldıkları için ilkbahar ve yaz aylarında biriktirdikleri etkileyici bir yağ birikintileri deposu vardır.

Yün, pigment boyamadan yoksundur, yarı saydam kıllar yalnızca ultraviyole ışığının geçmesine izin vererek ısı yalıtım özelliklerini iyileştirir. Kıllar içi boş, yani ceket çok sıcak.

Kutup ayıları ayaklarının tabanı da yünle kaplıdır, bu yüzden buz üzerinde donmaz veya kaymazlar.

Parmakların arasında bir yüzme zarı vardır, böylece kutup ayıları sudaki avı avlayabilir.

Kutup ayıları mevsimsel göçler yapar. Yaz aylarında, direğe yaklaşırlar ve kışın daha güneyde hareket ederler ve ana karaya tırmanırlar.

Kışın kutup ayıları bir inin içinde uzanabilir. Esas olarak hamile kadınlar kış uykusuna yatar ve 50-80 gün sürer ve erkekler ve genç kadınlar her yıl kış uykusuna yatar, bunun yanı sıra süresi daha az önemlidir.

Gri kurt

Gri kurtlar insanların kardan dolaştığı kızak köpeklerinin yaratıcısıdır. Gri kurtlar güney akrabalarından daha büyüktür.

Gri kurtların kürkü kalın, kabarık, iki tabakadan oluşur. Bir kat, vücudu ısıtan, su geçirmez, aşağı da dahil olmak üzere astardan oluşur. İkincisi ise kiri ve suyu iten koruyucu tüylerden oluşur.

Kürkün düşük termal iletkenliği, gri kurtların sert kış koşullarında hayatta kalmasına yardımcı olur.

Açlık döneminde, gri kurtlar kurbağalara ve hatta büyük böceklere geçebilir ve kışın diyetin büyük bir kısmı bitkisel yiyeceklerden oluşur - yabani meyveler ve mantarlar.

Ermines, Avrupa ve Kuzey Amerika tundrasında yaşıyor. Koruyucu bir kaplama rengine sahipler: kışın tamamen beyaz olur, kuyruğun ucu siyah kalır. Bu hayvanlar yalnız, mükemmel tırmanıyorlar ve yüzüyorlar.

Erine iyi bir şekilde yüzüyor ve tırmanıyor, fakat esasen özel bir arazi avcısı.

Misk öküzleri Alaska, Kanada, Grönland, Sibirya, Norveç ve İsveç'te yaşıyor. İnanılmaz derecede uzun bir yüne sahipler, bu nedenle kuzeydeki yaşamdan korkmuyorlar, en sert donlara bile dayanabiliyorlar. Yün, bacakları saran yere düşer. İki tip kıldan oluşur: dış uzun ve kaba ve içi yumuşak ve kalın bir astardır. Astarlara giviot denir, koyun yünden 8 kat daha sıcaktır.

Misk öküzleri neredeyse toprağa asılan ve şiddetli kutup soğuklarından koruyan uzun ve kalın bir yüne sahiptir.

Beyaz veya kutup baykuş

Bu kuşlar tundraya yayılır. Kutup baykuşlarının rengi beyaz, çok sayıda siyah yamalı kamuflaj. Bu renk sayesinde beyaz baykuşlar karda iyi kamufle edilir.

Kışın, kutup baykuşları orman-tundra ve bozkır bölgelerine uçar. Ayrıca kışın da yerleşim yerlerine uçabilirler. Ancak bazı kişiler az miktarda kar ve buz bulunan alanlara yapışarak kışın yuvada kalırlar.

Çekirge ve sivrisinekler

Çekirge neredeyse tüm dünyada yaşar, tundra istisna değildir. Tundranın topraklarında yaz aylarında aktif olan 12 sivrisinek türü vardır.

Tundrada sivrisineklerin de var olması şaşırtıcı değildir ve ülkenin daha sıcak bölgelerinde yaşayanlardan daha şiddetlidirler.

Tundra vahşi yaşam koruması

Tundranın bitkileri ve hayvanları çok savunmasızdır, biyotopun sert koşullarda restore edilmesi yıllar alacağından dikkatli bir şekilde muamele görmeleri gerekir.

Tundranın hayvan ve bitki dünyasının korunmaya ihtiyacı var.

Bugün, Kırmızı Kitap, evi tundra olan çok sayıda hayvan içeriyor: Chukchi ram, beyaz ayaklı lon, beyaz kaz, Chukchi kutup ayısı, kırmızı göğüslü ve beyaz yüzlü kuş, beyaz kaz, beyaz vinç, pembe martı, küçük ve Amerikan kuğu.

Tundrada hayvanların korunması için Arktik rezervleri yapıldı: Laponya, Kandalaksha, Taimyr ve diğerleri.

Bir hata bulursanız, lütfen bir parça metni vurgulayın ve Ctrl + Enter.

ren geyiği

Bu kalıcı hayvan, tundranın ana sakinlerinden biri olarak adlandırılabilir. Onsuz, yerel halk için çok zor olurdu. Ren geyiği, artiodaktil memelilere aittir.

Hayvanın görünümünden, uzun vücudunu ve boynunu ayırt etmek ve böyle bir anayasaya uygun olmayan kısa bacakları ayırmak gerekir. Böyle bir yapı, hayvanı çirkin değil, tuhaf yapar. Onlar büyük ve biraz daha küçük. İlki Uzak Kuzey'de yaşıyor. İkinci Tayga Sibirya'da görülebilir. Onların ayırt edici özelliği, hem erkek hem de dişide bulunan doğal boynuzlardır. Bu göçebe hayvan, hava şartlarına ve mevsime bağlı olarak, tundrada göç eder.

Birçoğu evcil hayvan haline geldi ve yerel halk için değerli bir zanaattır. Geyiklerin kurt, wolverine, kutup tilkileri ve ayılar karşısında düşmanları var. Geyik yaklaşık 28 yıl yaşar.

Belukha - çok unutulmaz bir görünüme sahip bir hayvan. Herhangi bir desen olmadan neredeyse beyaz bir cilde sahiptir. Sadece dünyaya yeni gelen genç bireyler, sonunda gri ve daha sonra beyaza dönüşen koyu mavi bir cilde sahiptir. 6 metreye kadar uzarlar ve 2 ton ağırlığa ulaşırlar.

Bu hayvanlar, beslenme süresince binlerce kişiye kadar sürüyle toplanan "eşlik eder". Belugas, çok sayıda sesle konuşarak ve hatta yüz ifadeleri kullanarak bile, çok hızlı zeki bir hayvanın durumunu onaylar. Kolayca eğitilir ve dünyanın dört bir yanındaki yunuslarda temsil edilir.

Belugas kıyıdan doğar ve hayatlarının çoğunu doğum yerlerinde geçirir. Etiketli bireylerin hareketlerini inceleyen bilim insanları, beyaz balinanın doğum yerini hatırladığını, oraya periyodik olarak döndüklerini belirledi. Kıyıda, beluga balinaları ölü deriyi dökmek için çakıl taşlarına biniyorlar. Derinin genişliği 20 cm'ye ulaşır ve büyüdükçe gerilmez, bu nedenle hayvanın üst katmanlarından kurtulması gerekir.

Yaz aylarında, bol miktarda yiyecek ve ılık su nedeniyle sığ suda kalırlar ve kışın buza sürüklenmek için kuzeye giderler. Kışlama hayvanlar, buzun altında birkaç kilometre yüzerek buz deliklerinden nefes alabilseler de, buz örtüsünün kenarında gerçekleşir. Bu açık su alanlarının donmasını önlemek için, beluga balinaları 10 cm'ye ulaşabilen bir buz kabuğundan kırılır.

Fakat yine de, bir pelin için boğulma ya da zaman bulamama riski mevcuttur ve bazı belugas için kışı trajik bir şekilde sona erer. Ayrıca kışın, belugas, hayvanları ince buzla sıkıştıran kutup ayıları için büyük ilgi görür. Beluga çok fazla yağ içerir ve ayılar için böyle bir av olağanüstü bir başarıdır.

Tilki tilkiyi andırır, sadece küçük yuvarlak kulakları, kısa burnu vardır ve aynı zamanda daha küçüktür. Kışın, hayvan parlak beyaz bir kürk manto giymiş, sadece meraklı gözler ve burnun ucu koyu lekeler ile beyaz yüzünde göze çarpıyor. Kutup tilkisi kış kürk uzun, kabarık, kalın. Pençelerinin tabanı bile yünle kaplıdır. Yaz aylarında grimsi kahverengi, salaş ve incedir. Şu anda, yavruları yetiştiriyor ve sürekli yiyecek arıyor. Yaz aylarında, kutup tilkisi karada avlanır, ancak kışın buz kıyıları yüzlerce kilometre derinlikte okyanusa bırakabilir.

Hayvan almak için başardığı her şeyi yiyor. Kutup ayısı için yiyecek kalıntılarını toplar, kuşlardan yumurta çalar - arkasına kayalara tırmanır, meyveleri, bitkileri ve hatta yosunları yer. Kutup kaşiflerinin kaynaklarını boşaltın, eğer onlara ulaşırsa. Ama asıl yemeği Lemmings. Birçoğu tilkilerde olduğu zaman, yuvalarını çıkardıkları yirmiye kadar yavru, kazdıkları, kendileri kazıyorlar. Yerin altında, tünellerin tüm labirentlerini yuvalama odaları ve birçok çıkışla kazdılar. Yavrular, biraz büyüdüklerinde, ebeveynlerin kendilerine getirdiği yiyecek boşluğundan sürünerek altı ay sonra kilolarını alıp kendi başlarına yaşamaya başlarlar.

Kutup kurdu

Bu beyaz yakışıklı adam, açık kırmızı renkteki açık renkli palto hariç, görünüşündeki arkadaşlarından farklı değil. Ek olarak, kutup kurdu tilkiyi andıran gür bir kuyruğa sahiptir.

Bu renk sayesinde kurt karda maskelenir ve kurbanlarına yakın olabilir. Bu kurt oldukça etkileyici bir boyuta sahip, dişiler genellikle erkeklerden daha küçük.

Kutup kurdu, en cesur avcıya bile korku veren 42 güçlü dişe sahiptir. Bu dişlerle, bir hayvan en büyük kemikleri bile kolayca ezebilir. Diğerleri gibi tundra hayvanlarıkutup kurdu bu zor koşullarda hayatta kalmayı öğrendi.

Kurt bacaklarının beslendiğini söylemek bu durumda uygundur. Güçlü bacaklara sahip olan hayvan, yiyecek ararken veya avını kovalarken oldukça büyük mesafelerin üstesinden gelebilir. Kurtlar yemek konusunda seçicidir. Üstelik onlarsız yaklaşık 14 gün boyunca yapabilirler. Bu okul hayvanı hala tundranın sakinlerinin fırtınasıdır. 7 yıldan fazla değil, kısa yaşar.

Arktik Okyanusu'nun sularında en büyük doruk memelisini yaşamaktadır - Laptev Denizi, Çukçi ve Bering denizlerinde Franz Josef Land, Novaya Zemlya kıyılarında yaşam sürüsüne öncülük eden mors. Sakar görünümüne rağmen, kıyı sularında akıllıca ve hızlı bir şekilde yüzüyor ve karada ilerliyor.

Devin gövdesinin uzunluğu 5 m'ye ve kütleye ulaşabilir - 2 ton, morsun en karakteristik özelliği, her biri 2-4 kg ağırlığında, kutup ayısı ile mücadelede zorlu bir silahı temsil eden uzun güçlü köpeklerdir. Bu beş metrelik deniz hayvanı genellikle aşağıdan bir ayıya saldırarak, içine bütün uzunluklarında dişleri sokuyor.

Deniz aygırı, buzlu su ve soğuk kutup ikliminden korkmaz. Kalın bir yağ tabakasına ve kalın bir cilde (3-5 cm) sahip olan vücudu, sadece buzlu sahillerde değil denizde de uyumasına izin veren hipotermiden korunur. Farinkse bağlı hava soluma hipodermik kesesi, uyku sırasında suda kalmasına yardımcı olur. Deniz aygırı kötü görür, ancak tehlike yaklaşımını hissettiği için iyi bir koku alma duyusuna sahiptir. Bir alarm durumunda, bütün sürü yerinden yükselir ve panik halinde suya atlar. Ezilme sıklıkla karkasları kutup ayıları için yiyecek haline gelen birkaç kişiyi öldürür.

Mors derisi seyrek, sert saçlarla kaplıdır. Birkaç dudaktaki üst dudağın üstünde çok sayıda sinir ucu ile donatılmış kalın vibrissalar hareket eder. Vibrissae, morsunların denizin dibinde yemek yediği, çeşitli yumuşakçaları, kabukluları, solucanları, daha az sıklıkla küçük balıkları yakaladığı, dokunma organlarıdır. Deniz aygırı içinde yüzmek ve dalmak için vücutlar palet şeklindedir, arka kanatlar da vücudun altında toplanabilir, bu da hayvanın buz yüzeyini zorlamasını sağlar.

Morslar beş yaşında üremeye başlarlar ve her 3 ila 4 yılda bir kez ürerler. Dişi bir yavru doğurur ve deniz ayısı dişlerini alana kadar hafifçe bir yıl boyunca ilgilenir.

Bu hayvanlar üzerinde aşırı balık avı sayıları ve bazı yerlerde neslinin tükenmesini bile azaltıyor. Bu nedenle, mors, “Rusya'nın Kırmızı Kitabı” nda nadir, tehlike altındaki hayvanlar olarak listelenmiştir.

Kırmızımsı kahverengi sırtlı açık renkli kuşlar, serçe büyüklüğü. İnsanların olduğu yerde, bu komik, arkadaş canlısı çikletlerle tanışacaksınız - bazen Kuzey Kutbunda, hatta kutup keşifçilerinin evlerinde! "Tewey, Tewey" - gümüş trilyonlarını tundraya yaydı. Ve sakinler mutlu: "Bahar geliyor!"

Bu arada, kar yatar, küçük kuşlar zekice bitkinin bitkisine akıp tohumlarını gagalarlar. Yaz aylarında, tundra yeşile döndüğünde ve böcek orduları göründüğünde, kuşlar hayvan yemlerine geçer. Civcivler de böceklerden beslenir.

Punochek kalın pürüzsüz tüyler altında kalın ılık kabartır - onlar ve huzursuz soğuk. Ancak kışın hala daha fazla yiyeceğin olduğu yere uçuyorlar. Orta Rusya üzerinden uçan küçük tomurcuklar bitki tohumlarıyla kendilerini güçlendirmek için tarlalara inerler. Ve onlardan sonra, kış sessizce buraya gizlice girer ...

Tundra kurt

Kuzey Kutbu ve tundranın kuzeyindeki genişlikte birçok hayvan yaşıyor. Burada çeşitli memeliler yaşamaktadır: küçük kemirgenlerden büyük ayılara.

Avcılar da var. На вершине пищевой цепи находится волк. В тундрах обитает подвид волка – тундровый.

Тундровый волк является один из крупных подвидов в семействе волков. Взрослая особь может достигать веса до полусотни килограмм. Длина тела составляет до 140см, самки чуть меньше. Окраска шерсти меняется в зависимости от сезона и возраста животного. Kışın, yüzünde veya sırtında küçük koyu lekeler ile neredeyse beyazdır. Yaşlı kurtlar kırmızımsı bir ton alırlar, kışın da devam ederler.

Kışlık cilt daha yoğun ve kalın. Her mevsimde çok uzun ve yumuşak. Kış sonuna kadar güneşin etkisiyle kurtun derisi kayboluyor ve neredeyse beyazlaşıyor.

Tundra kurt karda gömülü soğuk taşlar üzerinde uyuyabilir. Onlar oyuk kazmazlar, sadece daha önce yaratılmış diğer hayvanlarla ilgilenirler. Tundra kurtları, 20 yetişkin paketinde yaşıyor. En sık kullanılan pakette liderlerin torunları yaşıyor: alfa erkek ve alfa kadınlar. Bazen yalnız kurtları paketlerine götürebilirler. Sert hiyerarşi, kurdun konumunu ve "görevlerini" belirler. 2 yaşın altındaki genç kurtlar, pakette büyük bir durgunluk ve saygı görüyor.

Büyük sürülerdeki alfa erkekte "alternatifler" vardır. Genellikle 3-4 büyük yetişkin kurt. Düzenli kalmaya yardım eder ve isyanları bastırırlar. Avda, her kurtun kendi görevi de var: bazıları avlanıyor, diğerleri avlarını sürüyor, sadece bir lider büyük bir hayvanı öldürebilir. Kurtlar karda bir zincir halinde ilerlerler, sadece liderden bir iz bırakırlar, gerisi paketin numarasını vermemeye çalışır. Kurtlar, bir kurt ile yaşam için evli bir çift oluştururlar. Sadece lider ve alfa dişi yavru olabilir. Eğer diğer çiftler yavru sahibi olmak istiyorsa, paketi terk etmeli ve kendi ailelerini yaratmalıdırlar. Birkaç hafta baharda, alfa erkek ve dişi paketi terk eder ve yeni bir yavru yapmak için birlikte zaman geçirir.

Tundra kurtları, Rusya'nın tundra bölümünün çoğunda, Kola Yarımadası'ndan Kamçatka'ya kadar yaşamaktadır. Tundra alanlarını tercih edin, taygada ve kuzey denizlerinin kıyılarında oluşabilir. İskandinavya'da da bulunabilir.

pufla kuşu

Bu deniz ördeğinin erkeği, alnında, kadınların dikkatini belli bir mesafeden çeken parlak, tarak benzeri bir büyümeye sahiptir. Dişi mütevazı boyanır, çünkü civcivlerin yumurtadan çıkması gerekecek ve dikkat çekmemelidir.

Taraklar tundrada yüksek yerlerde yuva yaparlar ve aşağıya doğru sıralarlar. Aşağı zaman zaman beslenmeye başladığında yumurtlarlar. Eider'in hafif, ılık bir havası var, karnından alıyor. Erkek, yumurtaların üzerine oturur oturmaz ördekleri terk eder. Bir tarak kuluçkalık ördek yavrusu ve onlarla tundra göllerine gider, onlar için daha güvenli ve daha fazla yiyecek vardır. Civcivler olgunlaştığında, herkes açık denize taşınır.

Dalış, eider kürek ve pençeleri ve kanatları. Denizin dibinden kabuklular ve yumuşakçalar toplarlar ve onları kabuklarla birlikte yutarlar. Altta böcekleri yer, bazen balık. İlkbaharda - kron ve yaban mersini kışın terk etti. Polynyas arasında, kuşlar açık denizde kış. Sadece Rusya'da eider tarağı yaşıyorlar.

Baykal mührü, Baykal Gölü'nde yaşayan dünyadaki tek memeli olan mühür ailesinin bir temsilcisidir. Ayrıca akrabalarının aksine, tatlı suda kendini iyi hissediyor. Bir kişi göle girerken, hiç kimse kesin olarak cevap veremez, sadece bir varsayım vardır. Baykal nehirlerinin Arktik Okyanusu'na bağlandığı son buz çağında buraya Kuzey Kutbu'ndan gelmiş olabilirler.

Gövde uzunluğu 120 - 130 cm, ağırlığı yaklaşık 80 kg. Doğumdan itibaren, hayvan 18 yaşına kadar büyür. Gri renkli aerodinamik bir gövdesi var, karnı biraz daha hafif. Kürk, kısa, kalın ve çok sıcak.

Palet, küçük baş, kısa kuyruk şeklinde güçlü kısa bacaklar. Ön ayaklarda güçlü pençeler var, arkalarında daha küçük ve daha ince. Yüzmek için arka bacakların yüzgeçlerini kullanır, ön kısımları dönüş veya frenleme gibi küçük bir rol oynar. Karada zorlukla ve beceriksizce hareket eder, ama iyi yüzer. Contanın dış kulağı yoktur. Burun delikleri ve iç işitme cihazı özel bir membranla kapatılırken, su altında kolayca 30 dakika olan 400 metre derinliğe dalar. Görme, duyma ve koku iyi gelişmiştir.

Bıyık (vibrissae) avına yardımcı olur, burun gibi, su dalgalanmalarını toplar ve suyun kimyasal bileşimindeki değişiklikleri gösterir. Çoğunlukla su yaşam tarzına yol açar.

Karada, rahatlamayı, güneşin tadını çıkarmayı ve en önemlisi gençlere hayat vermeyi seçerler. 12 cm kadar kalın bir yağ birikimine sahiptir Kışın hayvanlar sudan çıkmaz, ince buzda nefes aldıkları delikler açarlar. Balıkla beslenir.

Dişinin hamileliği 11 ay sürecek. Mart ayında, kar deliklerinde biri doğar, nadiren saf beyaz olan iki bebek doğar. Bir yavru ağırlığının ağırlığı yaklaşık 4 kg'dır. Annemle birlikte, kar barınağı çökene kadar yaklaşık 2 ay boyunca ininde kalacak. Tüm bu zaman boyunca yavru yağ besleyici süt yiyor ve hızla kilo alır.

Arktik beyaz tavşan

Bu kutupsal tavşan, kardeşleri arasında en büyüğü olarak kabul edilir. Yabani tavşan arasında başka bazı farklılıklar var. Kuzey Kutbu kulaklarının uzunluğu diğerlerinden çok daha kısadır, vücudunun sıcak kalmasına yardımcı olur.

Ön pençeleri, karı kazmak için keskin ve kavisli pençelerle donatılmıştır. Kar altında, mükemmel koku alma duyusundan dolayı yeterince derin olsa bile, hayvan yiyecek bulur. Hayvanın ana düşmanları erminler, kurtlar, kutup tilkileri, vaşaklar, beyaz baykuşlardır. Kuzey Kutbu tavşanlarını 5 yıldan fazla yaşarlar.

Whitefish, somon ailesine ait bir balıktır. Değerli ticari balık. Bu ailenin 40'tan fazla türü var, ancak onları ayırt etmek oldukça sorunlu. Ne de olsa, nehirler, Amerika ve Avrupa gölleri ile kuzey Asya'da tamamen farklı varoluş koşullarının olduğu yerlerde yaşıyor. Bilim adamları, akvaryum balıklarını yaşam koşullarına, balığın doğduğu yerlere ve yumurtlama şartlarına göre, zevkle ayırt eder
Gövde orta büyüklükte pullarla örtülmüş ve yanlardan sıkıştırılmıştır. Ağız çok küçüktür ve üst çenede diş yoktur. Diğer kısımlarda hızla kaybolurlar, her zaman çok zayıf bir şekilde gelişirler.

15 derece C sıcaklıkta saf ve oksijen dolu su gerektirir. Oksijen en az 8 mg / l olmalıdır. Plankton ile beslenir ve büyük beyaz balıklar yavru balık ve küçük balıklarla beslenir. Yıllık balığın kütlesi 100 grama ulaşır ve vücut uzunluğu 30 cm'ye kadar çıkar, olgun balığın 3 yaşında olduğu kabul edilir.

Skua, kutup ve antarktika tundrasında yaşıyor. Burada kuş ılık mevsimde yuva yapar. Kışın, sku sürüleri deniz kıyısına yaklaşır. Bazı korsan martı temsilcileri kışı Güney Tropik'te bile beklemektedir.

Kaykay martı gibi gözüküyor, ancak daha büyük boyutlarda ondan farklı. Buna ek olarak, skuas daha koyu tüylere ve ciltle kaplı büyük bir gagaya sahiptir. Skua'nın gövdesinin uzunluğu yaklaşık 55 cm'dir ve kanat açıklığı 135 cm'ye ulaşır.Güçlü kanatları nedeniyle, skua uçuş sırasında çeviklik mucizelerini gösterir ve kurbanı avına kadar havaya uçurur.

Skuas genellikle korsanlar ile karşılaştırılır. Aynı zamanda bir başkasının yemeğini ve deniz soyguncularını da uygun kılar. Skuas'ın bu tür davranışları, bu kuşların kendi başlarına balık avlamayı bilmedikleri gerçeğinden kaynaklanmaktadır, bu nedenle avları diğer kuşlardan alırlar. Bu kuşlar haydutlar yalnızca havada değil, karada da kuşlara saldırır. Genellikle kuş yuvalarını mahvederler. Açlık vaktinde kendi döşemelerini bile yiyorlar.

Skuas kuşları ve kuşları beslemekle kalmaz, aynı zamanda tüylü soyguncuların tercih ettiği yiyecek olmasına rağmen. Açık denizde dolaşırken, skuas ayırt etmeden deniz mahsullerini yiyor. Tabii ki kabuklular, istiridye, solucanlar ve hatta ölü deniz hayvanlarının eti vardır. Diğer kuşların peşinde koşarken, avlarını dışarı çıkarmaya ve götürmeye zorluyorlar. Tundrada yetişen meyvelerden ve ayrıca insan gıda çöplerinden vazgeçmeyin. Güney kutup korsanlarının, yiyecek atıklarını beslemeye alışkın hale geldiği, onları Antarktika istasyonlarında izlemeye devam eden kutupsal kaşiflerin ellerinden aldıkları durumlar var.

Bu isim bu hayvana tam olarak uymuyor. Gelincik, becerikliliği ve vahşiliği ile ayırt edilen küçük ama yırtıcı bir hayvandır. Yün hayvan kahverengi-kırmızı tonları.

Kışın, gelincik uzun şekerleme ile kar beyazı bir kürk manto giydirir. Bir hayvanın güçlü kısa bacaklarında, hayvanların sorunsuz bir şekilde ağaçların etrafında hareket ettiği ve farelerin deliklerini kıran keskin pençeleri görülebilir. Hareket için çakal atlar kullanır. İki arka ayağını tırmanarak araziye bakar.

Sevişme için, etrafında bol miktarda yiyecek olması önemlidir. Avlanacak kimsenin olmadığı bir yerde yaşamayacak. İyi bir iştahı vardır ve birkaç gün içinde bütün bir kemirgen popülasyonunu büyük oranda tahrip edebilir.

Kışın, hayvan kar tünellerinde hareket eder. Büyük don olaylarında, uzun süre yüzeyde görünmeyebilir. Gelincik kurt, tilki, porsuk, sansar ve yırtıcı kuşlar ile karşı karşıya kalmamalıdır. Hayvan yaklaşık 8 yıl yaşar.

Beyaz keklik

Kışın bu kuş kar rengini düşürür. Pençeleri bile tüylerle kaplıdır - sanki valenochkah'ı beyazlarmış gibi - donmaz, karlara düşmez. Kışın, güçlü güçlü pençeler parmaklarda büyür, kar, keklikle birlikte tırmık yapar, yiyecek arar: cüce huş ağacı ve söğüt tomurcukları. Karda uyuyor. Sadece kafa çıkacak şekilde kazıldı. Yeterince yem olmadığında, kekikler büyük sürülerde toplanır ve orman tundrasına taşınır. Ve uçuşta birbirlerini kaybetmeyecekleri için alt kısımları kömür siyahı tüyleriyle süslenir. Bir kuş uçuyor, önünde siyah bir fener var.

Baharın gelmesiyle birlikte kuşlar, kuru hummocks üzerinde yuvalar düzenler. Dişi yumurtaların üzerinde oturur ve erkek yuva bölgesini korur. Yaz mevsiminde, Snow White'dan gelen kuşlar kancalığa dönüşür - kış tüylerini yaz için daha kolay ve daha koyu olarak değiştirirler. Evet ve tavuklar renkli, çeviktir. Renkli bataklık yosunlarında farketmeleri zordur. Çocuklar böcekleri yakalar ve ebeveynler tohumları, meyveleri, ot sürgünlerini yerler ve yavrularını dikkatli bir şekilde korurlar. Yavrular çabuk büyür, iki ay içinde büyüklüğünde küçük yavrular zaten ebeveynleri ile görüşürler.

Kuzey Kürk Foku

Kuzey kürk foklarının erkek ve dişilerinin yaşam tarzı çok farklıdır. Yetişkin erkekler hiçbir zaman, horozlarının bulunduğu Bering Denizi bölgesindeki adalardan uzaklaşmazlar. Dişiler her yıl okyanus ve balık etrafında seyahat etmek için seyahat eder. Hatta bazı kadınlar Kaliforniya kıyılarına bile ulaşır. Kuzey kürk contaları zeminde contalardan çok daha hareketlidir, çünkü arka bacaklarını vücudun altından bükebilirler.
Suda, aynı zamanda contalardan farklı hareket ederler: kuzey kürk contaları ön kanatların dairesel hareketleriyle sıralanırken, arka contalar dümenin işlevini yerine getirirler. Kuzey kürk foklarının işitme, tat ve vizyonunun çok iyi geliştiği bilinmektedir, ancak şimdiye kadar su altında nasıl yönlendirildiklerini çözmeyi başaramamışlardır.

Kuzey kürklü foklar hayatlarının çoğunu Pasifik Okyanusu'nun balık zengini kuzey sularında besleyerek geçiriyor. Balık, menülerinin temelidir. Ek olarak, kuzey kürk fokları sefalopod ve kabuklular üzerinde avlanır. Diğer pinnipeds gibi, avdan yaklaştığında titreyen, sudaki dalgaların içinden geçen vibrissaların yardımıyla yiyecek bulurlar. Titreme sinir uçuyla iletilir. Çiftleşme döneminde, kadınlar düzenli olarak gençlerini yalnız bırakarak, denizlerin beslenmesini ve 7-8 gün devam etmemelerini sağlar. Genellikle sahilden 160 km uzaklığa kadar çıkarılırlar. Foklar balıklarla zengin yerlere gelinceye kadar suda yüzebilir, dinlenebilir ve uyuyabilir. Orada avlanırlar.

Rookery alanında ilk faturaları görünür. En iyi siteler için kendi aralarında kavga ederler. Uterus, mayın ortasındaki ve haziran ayının başlarında karada bulunur. Kıyıya giderler, daha fazla dişiyi yakalamaya ve haremlerine sürmeye çalışan baltalarla beklenirler. Harem kadınları kıskançlıkla shackers tarafından korunmaktadır. Kale görünümünden sonraki ilk 1-4 gün boyunca dişiler gençleri doğurur. Bebek yaklaşık 2 kg ağırlığında, uzunluğu 50 cm'dir.

Somon en ünlü somon türüdür. Bu büyük güzel balık, bir buçuk metre uzunluğa ve 39 kg ağırlığa ulaşır. Somonun gövdesi ince gümüş pullarla kaplanmıştır, yanal çizginin altında hiçbir nokta yoktur. Denizdeki som balığı küçük balıklar ve kabuklularla beslenir ve yumurtlama için nehre girerken, beslenmeyi durdurur ve kilo kaybeder. Evlilik kıyafetleri, vücudun kararmasına ve vücudun ve kafanın kenarlarındaki kırmızı ve turuncu noktaların görünmesine yansır. Erkeklerde, çeneler uzar ve bükülür ve üst çenede alt çenedeki girintiye giren kanca şeklinde bir çıkıntı oluşur. Somon beslenme alanları Atlantik Okyanusunun kuzeyidir.

Buradan, güneyden Portekiz'den Beyaz Deniz'e ve r. Kuzeyde Cary. Amerikan sahili boyunca, somon güneyde Connecticut Nehri'nden kuzeyde Grönland'a yayılır. Pasifik'te Salmo cinsinin birkaç türü vardır, ancak bunlar Oncorhynchus cinsinin Pasifik somonuyla karşılaştırıldığında çok azdır. Daha önce, somon balığı, uygun üreme alanlarının olduğu tüm Avrupa nehirlerinde son derece sayısızdı. Walter Scott, İskoç tarım işçilerinin işe almak için işe aldıkları zamanlarda somonla çok sık beslenmemeleri koşulunda bulunduklarından bahseder. Hidro-inşaat, evsel ve endüstriyel atıklarla birlikte nehir kirliliği ve çoğunlukla aşırı avlanma, bu durumun zamanımızda kolayca karşılanabileceği gerçeğine yol açmıştır. Somon sayısı artık önemli ölçüde azaldı ve özel balık çiftliklerinde yapay üreme sürüyü korumak için yaygın olarak kullanılıyor. Nehirdeki somonun seyri oldukça karmaşık. Ağustos'tan donmaya kadar Barents ve Beyaz Denizlere akan nehirlerimizde, sonbaharda büyük bir somon balığı var. Seks ürünleri çok zayıf gelişti. Elbette kış başlangıcı ile yarıda kesilir.

Kutup ayısı

Bu hayvan, arkadaşları arasında en büyüğü olarak kabul edilir. Vücudu sakar ve köşelidir. Tüm mevsimlerde, hayvan aynı beyaz-kahverengi renge sahiptir. Deri, ayıyı sert donlardan koruyan ve uzun süre buzlu su içinde kalmayı mümkün kılan yün ve astardan oluşur.

Bu sadece başlangıçta kutup ayısının sakar ve sakar olduğu görünebilir. Fakat anlayış, bu devin ne kadar akıllıca yüzdüğünüzü ve daldığınızı görünce gelir.

Yiyecek ararken devasa mesafelerin üstesinden gelen ayı akıllıca avlanıyor. İnsanlar için çok tehlikelidir. Bir kutup ayısı ile buluşmak büyük sıkıntı vaat ediyor.

Bir hayvandaki böyle bir düşmanlık muhtemelen bilinçaltından gelir. Ne de olsa, insanlar kaçak avlanma nedeniyle ayı sayısında büyük bir düşüşe neden oluyor. Tundranın diğer sakinleri arasında, ayının düşmanı yoktur. Bir hayvanın doğada yaşam süresi 30 yıla kadar çıkmaktadır. Esaret altında, 15 yıla kadar artabilir.

Ermin, sansarın yakın bir akrabasıdır, bu yüzden bu hayvanla birçok benzerliği vardır: uzun ince bir cisim, kısa bacaklarda, sivri keskin pençelerle, sivri bir ağızla, keskin dişlerle ve yuvarlak kulaklarla donatılmıştır. Hayvanın pençelerinde, erminin karda hareketini kolaylaştıran membranlar bulunur.

Hayvan küçük ve 80 - 270 gram arasındadır. Vücudun uzunluğu 38 cm'ye ulaşır, vucudun uzunluğunun üçte biri de dahil olmak üzere kuyruktur.

Harika bir kar-beyazı olan erminin bir kış mevsimi vardır ve yaz aylarında hayvanın sırtında kırmızımsı bir renk ve karnında sarımsı bir renk elde edilir. Ancak kuyruğun ucu daima siyah kalır.

Erminlerin en sevdiği habitatlar kuzey yarımkürenin kutupsal ve ılıman enlemleridir. Pratik olarak tüm Avrupa ülkelerinde bu hayvan bulunur. Sadece Akdeniz ülkelerinde değil. Asya ülkeleri arasında ermin, Afganistan, İran, kuzey Japonya, Çin ve Moğolistan'da bulunur. Amerika'da, bu hayvan Kanada'da ve Grönland adasında yaşıyor.

Onun ermin, erminin avlanmasına yardım eder: koku ve görme. Esas olarak avı yuvadan çeken ermin dişidir, çünkü büyüklüğünden çok daha küçüktür ve kemirgen yuvasına kolayca nüfuz eder.

Ermin - çok eşli hayvanlar ve çocukların taşınması ve yetiştirilmesindeki tüm sorumluluk kadına aittir. Çiftleşme oyunlarından sonra, hamilelik başlar, fakat diğer birçok mustel gibi ermin, ilkbahar korunmuş bir duruma gelene kadar mikrop geçirir ve daha sonra gelişimi başlar. Dişi ermin, yaklaşık 2 ay beslediği tamamen çaresiz 3 ila 17 genci doğurur. Zaten 3-4 aylıkken, gençler bağımsız olarak kendi yiyeceklerini üretebiliyorlar. Yüksek doğurganlığa rağmen, ermin Kırmızı Kitapta listelenmiştir. Bu hayvan, normal kürkünden dolayı her zaman avcılığın hedefi olmuştur.

Tundra kuğu

Büyüklük su kuşları akrabaları arasında en küçüğüdür. Yosun, balık ve nehir kenarı bitki örtüsü ile beslenirler. Grace, kuşların zarafeti güzelliğin simgesi haline geldi.

Oluşturulan kuğu çiftleri yaşam için ayrılamaz. Büyük yuvalar yüksek zeminde inşa edilmiştir ve diğer kuşların tüyleri ve tüyleriyle kaplıdır. Piliçler yalnız bırakılmaz ve güçlü kanatlar ve gagalarla korunur.

Gençler 40 günde güçlenir. Kısa bir yaz kuşları hızlandırır. Küçük Tundra Kuğu listelenmiştir. Tundra Kırmızı Kitabının Hayvanlar. Kuş vuruşu yasaktır.

Kar koyun

Bighorn koyunu (çıngırak), ümit ailesine ait bir tırnaklı ruminanttır. Yetişkin bir erkeğin ağırlığı 150 kg'a ulaşabilir. Снежный баран обитает в горной местности Сибири, Сахалина и Камчатки. Численность вида в 2017 году составляет чуть больше 100 тысяч особей по всему земному шару. Подробное описание поможет вам составить более точную картину.

Снежный баран, или толсторог, обладает крупным сбитым телосложением. В силу того что территория обитания животных – по большей части высокогорные хребты, их строение больше схоже с экстерьером горных козлов нежели с ближайшими родственниками. Шейный отдел укорочен, поясница длинная и широкая. Değişiklikler distal bacakları da etkiledi: kısaltıldı.

Sıcak mevsimde, Bighorn koyununun gövdesi kısa bir kürkle kaplıdır. Sonbaharda, kat değiştirme işlemi başlar, ancak dışa doğru pratik olarak kendini göstermez. Zaten Eylül ayında, dikenli astarın aktif bir büyümesi meydana gelir. Kabarık kıllar ve koruyucu kökler daha açık bir renge sahiptir, bu nedenle soğuk havaların başlamasıyla koruyucu kılların üst kısmından kopma nedeniyle yün gölgesinde bir değişiklik meydana gelir. Yaz aylarında, çayırların altında yeteri kadar ot olduğunda, koyunların kışınkinden önemli ölçüde daha fazla olduğu görülür.

Bighorn koyunu 2 yıl cinsel olgunluğa ulaşır. Genç hayvanların doğum ılık bir mevsimde düşer. Kuzular hızla gelişir ve otlakların beslenmesine adapte olur. Zaten 1 aylıkken, hayvanların çoğu sütü reddediyor ve tamamen yetişkin yemlerine geçiyor. Doğurganlık düşüktür: 1 kez dişi, çoğunlukla bir kuzuyu yönlendirir.

Bighorn koyunlarındaki sindirim kanalının yapısı, yerel temsilcilerin yapısı ile aynıdır. Bağırsakların uzunluğu, vücudun uzunluğunun 30 katıdır, bu nedenle evcil hayvanlar yeterince büyük miktarda yem yiyebilir. Güçlü bir çiğneme aparatı, koyunların sadece sulu yeşillikleri değil aynı zamanda dikenleri ve her türlü çiviyi yemesine izin verir, dalları dişleriyle zemine yakın bile olsa hafifçe ayırabilir.

Misk öküzü, Buzul Çağı zamanlarından korunmuş, formunda benzersiz, eşsiz bir hayvandır. Adı boğa ve koç ile benzerliği belirledi. Bilim adamları, musk öküzünün, genotipindeki koyunlara daha yakın olmasına rağmen, aralarında bir ara bağ olduğunu kanıtladılar.

Misk öküsü, infraorbital veya orbital bezlerin yaydığı karakteristik koku nedeniyle ikinci adını aldı. Misk öküzü, hayvancılığın yenilenmesi için insanlar tarafından getirildiği Kanada, Grönland'ın yanı sıra Norveç, Rusya ve Alaska'nın sert ve sert Kutup kuşağında yaşar.

Misk öküzünün gövdesi güçlü, çömelmiş. Güçlü bir kafa sıkıca kalın bir boyunda dikti. Kulaklar sivridir, göz yuvaları yanlara bakar, gözleri koyu kahverengidir. Kornalar alnında güçlü bir temelle birleşir ve rut sırasında düşmanlara ve savaşlara karşı korunmak için tasarlanmıştır. Boynuzlar altı yaşlarında büyür, aşağıya eğilir, önce aşağı ve ileri, sonra yukarı ve dışarı doğru çıkar. Uzuvlar iki ana toynak, küçük yan toynak ve geniş topuklu kısa. Bu yapı kaygan kabukta iyi hareket etmenizi sağlar. Uzun ve çok sıcak yün, aşağı, orta, bekçi ve kılavuz tüylerinden oluşur.

Misk öküzleri çimler, sazlar ve söğütler ile beslenir. Kuru bitkileri, ön toynakları ile kardan çekebilirler.

Misk öküzünün ana doğal düşmanları kutup ayıları, kurtlar ve kurtlar ve aynı zamanda faaliyetleri kısmen yok edilmiş ve Kırmızı Kitap'ta listelenen insanlardır. Günümüzde, misk öküzlerinin canlıları yeniden üretimle restore edilir ve sürekli izlenir.

Beyaz Vinç (beyaz vinç)

Beyaz Vinç - Sibirya Vinci, Rusya'nın kuzey bölgelerine özgü en nadir görülen vinç türüdür. İnce kuş, yüksek ve sağlam bacaklı, beyaz tüylerle kaplı. Tyumen bölgesinde ve çoğunlukla Yakutistan'da yuvalayın. Hindistan ve Çin'de kışlar.

Toplam ağırlığı 5-9 kg, kanatları 230 cm açıklıkta, kuş yüksekliği 140 cm.ye kadar uzun bir gövdeye, ince uzun boyunlu ve küçük başlı. Kanatların uçları, uçuş sırasında dikkat çeken siyah kanat tüyleriyle dekore edilmiştir. Dikdörtgen bir kırmızı gaga var. Her bacağın üzerinde dört parmak var. Sadece orta ve dış parmaklar membranlarla bağlanır.

Beyaz vincin varlığı tehlike altında. Sibirya Vinçleri nüfusunu iyileştirmek için Uluslararası Doğa Koruma Birliği, Kırmızı Listede yer aldı. Ayrıca Rus Kırmızı Kitabındalar. Yakutistan'ın vahşi doğasındaki toplam birey sayısı 2900–3000 civarındadır. Batı Sibirya Sibirya Vinçlerinin iç karartıcı konumu - doğada sadece 20 kişi var.

Çevrede aşırı anlaşılırlık, Sibirya Vinçlerinin kurtarılmasını zorlaştırıyor. Bir insan yaklaştığında kuş yuvadan çıkarak insanların varlığından kaçınır. Yemeklerde, Sibirya Vinçleri seçici değildir. İlkbahar ve yaz diyeti küçük kemirgenler, yumurtalar ve diğer kuşlar, balıklar, böcekler, kızılcıklar, sazlar ve pamuk otlarından (su altı) oluşan civcivlerden oluşur. Kış mevsiminde bitki besinlerini beslerler.

Lemmings, daha önce görülmemiş doğurganlıkları ve şaşırtıcı göçleri ile ünlü, fare benzeri küçük kemirgenlerdir. Lemmingsler hamster ailesine aittir ve sistematik olarak voles ve hamster'lara yakındır, ancak farelerle daha uzak bir ilişkileri vardır. Toplamda, bu kemirgenlerin 4-8 türü ayırt edilir.

Lemmings, küçük hayvanlardır, ancak farelerden belirgin bir şekilde daha büyüktür, vücut uzunlukları 12-18 cm'dir, kuyruk kısadır - sadece 1-2 cm.Tekrarlarıyla bilinen hamsterlere çok benzemektedir: küçük boncuklu gözler, kısa hassas vibrissa ("bıyık") ) ve aynı kısa bacaklar. Tırnaklı limonlarda pençelerdeki pençeler kışın genişler ve genişler, ayrıca uçlarında çatallaşırlar - bu nedenle “ungulate” adı verilir. Saçların kireçlenmesi kısa, kürklerinin değeri yoktur. Farklı türlerde renklendirme griden kahverengiye kadar değişir.

Lemmings'ler sadece Kuzey Yarımküre'nin soğuk enlemlerinde yaşarlar. Tırnaklı lemming çevresel olarak dağılmıştır, yani menzili kuzey kutbunu bir halka ile kapatır, diğer türler tundranın ayrı alanlarını işgal eder. Örneğin, Norveç'in lemmingi yalnızca İskandinav ve Kola Yarımadası'nda bulunur; Sibirya, Kuzey Dvina'dan Doğu Sibirya'ya kadar tundrada yaşar, Amur lemming'i yalnızca Doğu Sibirya'da, kahverengi olan ise sadece Alaska ve Kuzey Kanada'da bulunur. Bütün kemirgenler gibi, lemmings'ler yalnız yaşar, birbirleriyle sadece çiftleşme için tanışırlar; Neredeyse 24 saat aktifler.

Çoğu zaman, Lemmings tundranın bazı kısımlarını işgal ederek, hareketsiz hareket eder. Grafiğindeki her hayvan permafrosttan çözülmüş toprağın üst katmanında bir çukur kazar, bazen hendekler yarı açık dal yuvaları oluşturur ve toprağı derinlemesine yosun haline getirir. Her yöne açılan delikten, hayvanın yerleştirdiği küçük yollar birbirinden ayrılır. Lemmings, bu tür yollar boyunca hareket etmeyi ve etraflarındaki yeşillikleri tamamen yemeyi tercih eder, kışın da bu yaz yollarını izleyerek kar altındaki yolları kırarlar. Kışın, Lemmings kış uykusuna yatmaz.

Amerikan yer sincabı

Amerikan yer sincabı, sincap ailesinden küçük bir kemirgen türüdür. Tundrada bulunur ve tilkilerin, kurtların, vaşakların, ayıların ve kartalların avıdır. Yaz aylarında kış uykusundan önce yağını artırmak için tundra bitkileri, tohumlar ve meyvelerle beslenir. Yaz sonunda erkek gophers yiyecekleri yuvalarında depolamaya başlar, böylece ilkbaharda yeni bitki örtüsü yetişene kadar yiyecek bir şeyler bulunur. Yuvalar liken, yaprak ve misk öküsünün yünü ile kaplıdır.

Hazırda bekletme sırasında, gopherin beyin sıcaklığı neredeyse donma noktasına düşer, vücut sıcaklığı -2.9 ° C'ye ulaşır ve kalp atış hızı düşer.

Dakikada 1 atış. Kolon ve kanın sıcaklığı eksi olur. Yetişkin erkeklerde kış uykusu, eylül ayının sonundan nisan ayına kadar, kadınlarda ise ağustos ayının başından nisan ayının sonuna kadar devam eder. Vücut ısısı 37 ° C'den –3 ° C'ye düşer. Kat rengi mevsime göre değişir. Kürk yumuşak ve kadifedir ve hayvanı soğuk rüzgarlardan korur. Anavatanı Kuzey Amerika kutup tundrasıdır ve ana habitatlar dağların eteklerinde, nehirlerin ovaları, göl kıyıları ve dağ sıralarında bulunur. Gophers, kolay kazma ve iyi drenaj nedeniyle kumlu toprakları tercih eder.

kum kuşu

Düz burunlu küçük böcek - cins ailesinden bir kuş burunlu ailesinin düz burunlu küçük böcekleri. Avrasya ve Kuzey Amerika'nın kutup bölgelerinde dağıtılır. Waders için alışılmadık bir göçmen kuşudur, çoğunlukla okyanus rotaları, tropik denizlerde kışlar boyunca göç eder. Mayıs ayının sonundan haziran ayının ikinci yarısına geri dönün.

Düz parmaklı yüzgeç, yaklaşık 21 cm uzunluğundadır, loblu parmaklar ve yuvarlak başlı bir yüzgecininkinden biraz daha kalın olan düz gaga ile. Erkeğin kütlesi 42-51 gr, dişiler 57-60 gr, kanatlar 12-14 cm uzunluğundadır, üreme mevsimi boyunca dişiler üst gövdede siyah renkte, altta kırmızı renkte, yanakta beyaz bir nokta vardır. Gaga sarı, siyah bir ucu ile. Genç bireyler üst kısımdan açık gri veya kahverengidir, vücudun alt kısmı manda derisinin rengidir, gözlerinde koyu lekeler vardır. Kışın, tüyleri gri-beyazdır.

Dişiler, erkeklerden daha büyüktür. Erkekleri kovalarlar, üreme alanları için yarışırlar ve yuvalarını aktif olarak korurlar. Yuva suya yakın bir yerdedir. Dişi üç ila altı zeytin karası yumurtadan oluşur ve güneye göç eder, ardından erkek yumurtalar kuluçkaya başlar. Yavrular, kural olarak, kendilerini besleyebilir ve yaşamın 18 günü kadar uçabilirler.

Beslenme sırasında, düz burunlu yüzücüler genellikle küçük, hızlı bir dairede yüzerek zayıf bir girdap oluşturur. Bazen havada uçup böcekleri yakalarlar. Açık okyanusta, balina popülasyonlarının yakınında besleniyor. Yuvalama mevsiminin dışında genellikle sürülerde seyahat eder. Düz yüzgeçler çoğu zaman evcilleştirilebilir ve insanlara kolayca alışabilir.

Kamenushka bir ördek ailesi türüdür. Diğer ördeklerden, tüylerinin rengi ile ayırt edilirler: paslı kırmızılı kenarları olan koyu renkli drake, gözün önündeki beyaz lunate noktası, beyaz yakalı, beyaz noktalar ve başın ve vücudun üzerindeki çizgiler. Başı ve boynu siyah ve mat. Dişi ayrıca karanlık, kafasında üç beyaz benek var.

Kamenushka kuzeydoğu Sibirya, Uzak Doğu, Kuzeybatı Amerika, Grönland ve İzlanda'da yaygındır. Özellikle buzul bölgesinin nehri olan yaylalarda yaşar. Aralığın çoğunda - göçmen kuş. Yuvalama alanlarının güneyinde yer alan Pasifik ve Atlantik kıyılarında kışlar yaşanır. Kışın, kayalık kıyıları ile denize tutar.

Kamenushka böcekleri, kabukluları, yumuşakçaları ve diğer hayvanları besleyen bir hayvan ördeğidir ve kural olarak dalış yapar. Suyu yüksek tutarak, kuyruğunu yükselterek, dalış ördeklerinin çoğundan daha hızlı ve kolay uçar. Çiftleşme mevsimi boyunca bir drake sesi, taşıması zor ve tarif etmesi daha da zor olan yüksek heceli bir hecedir. Kuş sürüsü içinde, yaban ördeğinin sesine benzeyen sessiz quacks içinde konuşurlar.

Taşın küçüklüğü nedeniyle, bazı kışlama alanları hariç, önemli bir ticari değeri yoktur. Sibirya’nın yerli halkları bu güzel ördeğe hiç dokunmuyor, çünkü çoğu kamenushki’nin boğulan çocukların ruhları olduğuna inanıyor.

Şahin Peregrine Şahin

Şahin Peregrine Şahin yaygın - gezegenimizin neredeyse her köşesinde bulunur. Peregrine Falcon'un alt türleri Avustralya, Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya ile Afrika'da (tropik ormanlar bölgesi hariç) yaşamaktadır. Güney Amerika'da en az bulunanı.

Peregrine Falcon, "gerçek şahinler" grubuna aittir. Şahin ailesinin en büyük ikinci kuşudur, yalnızca alçı büyür. Sapsan geniş göğüs, yoğun kuş tüyü ve güçlü bir iskelet ile donatılmıştır. Kas sistemi iyi gelişti. Peregrin şahin büyük, sivri kanatlara, uzun parmaklara, kısa bir kuyruğa ve kuyruklara sahiptir. Pençeler güçlü ve keskin, orak şeklindedir.

Yetişkin bir peregrin şahininin ağırlığı 700 ila 1200 gram arasında değişmektedir. Kanat açıklığı 85-120 cm, bir kanat boyutu yaklaşık 30-40 cm, toplam vücut uzunluğu 40 ila 50 cm olabilir, erkeklerde ise üçüncü bir dişi daha azdır.

Erkek ve dişinin rengi neredeyse aynıdır. Yırtıcı hayvanın arkası, farklı tonlardaki gri-kahverengi bir arka plan üzerinde çapraz gri bir desenle süslenmiştir, bel ve alt kısım daha açık tonlarda boyanmıştır. Koyu kahverengi (neredeyse siyah) renkli kanat tüyleri. Kanadın iç tarafında kırmızı veya kahverengi bir desen görebilirsiniz. Genç peregrinlerin göbekleri kahverengi boyuna alacalı çizgili kırmızıdır. Pençeler siyah, pençeler sarıdır. Gaga, uçta siyahtır ve yavaş yavaş tabana doğru parlar.

Peregrine şahinleri ağırlıklı olarak açık alanların sakinleridir - derin ormanlarda yaşamazlar. Çoğu zaman ormanın yakınında, nehirlerin vadisinde yuva, kuşun şehirlerde bulunması nadir değildir. Yuvalar genellikle diğer kuşların konutlarını işgal ederek inşa edilmez. Yuva paspasları kullanılmaz. Peregrine falcon yuvaları, uzun boylu ağaçlar veya kayaların yanı sıra, peregrine falcon kentlerde yaşıyorsa, yüksek binaların üzerinde bulunur.

Sıcak güney topraklarında yaşayan peregrin şahinleri hariç, türlerin diğer tüm temsilcileri göçebelidir. Soğuk havaların başlamasıyla güneye daha da ilerliyorlar. Sadece ılık güney bölgelerinde yaşayan peregrine şahinleri sedanterdir.

Kırmızı göğüslü kaz

Kırmızı göğüslü kaz, ülkemizde bugüne kadar yaşamış en sıradışı kuş türüne aittir. Bu bir Rus endemik, yani, bu kuş başka hiçbir ülkede oluşmaz. Sibirya'da yaşıyor, Taimyr Yarımadası'nda konsantre olan tüm kırmızı göğüslü kazların yüzde 70'inden fazlası. Bu kuşların olağandışı ve güzelliği hakkında dünyadaki eski zamanlardan beri efsanelerdir. Kırmızı yüzlü kazlara olan ilgiden birkaç ilgi çekelim. 1723'te Peter, Sibirya'ya bir sefer gönderdim ve oradan daha önce hiç görmediği kadar çok hayvan ve bitki getirmesini emretti.

Çar'a teslim edilen hayvanlar arasında "kozark - siyah kanatlar, korishnevy goi" vardı. Bu kuşlar daha önce biliniyordu (görünüşe göre, kaşifler sayesinde), daha sonra kırmızı kaz olarak adlandırıldılar. 1960'larda Hindistan, iki fil kazan birkaç kırmızı göğüslü kaz almak istedi.

Kırmızı göğüslü bir kaz, kaza benzeyen küçük bir kuştur. Gövde uzunluğu 55cm, ağırlığı 2kg, kanat açıklığı 130cm. Keskin olarak onu diğer kuşların güzel tüylerinden ayırır, bu nedenle krallar, yabancılar ve sadece vahşi yaşam severleri cezbeder. Kazın başı, sırtı ve göbeği siyah, kenarları beyaz çizgilidir. Boyun ve göğüs (guatr), beyaz bir şeritle çerçevelenmiş kırmızı-kahverengi bir renge sahiptir, yanaklarda, çevresinde beyaz bir şerit bulunan aynı kırmızı-kahverengi lekeler vardır.

Undertail beyaz. Kırmızı göğüslü bir kaz gagası oldukça küçük, siyah boyalı. Diğer kazlar gibi kırmızı göğüslü kazlar da kış için ılık yerlere gider. Önceleri, Hazar Denizi kıyısına kışı geçirdiler, ama bugün sadece Kara'ya uçuyorlar. Haziran ayının ikinci yarısından daha erken olmayan anavatanlarına varırlar ve eylül ayında zaten uçarlar, böylece “evde” yılda üç aydan fazla yaşarlar.

Kırmızı göğüslü bir kaz gündüz hayatına neden olur, bazen günün ortasında sürü geçici olarak yiyecek aramayı durdurur ve bir sulama yerine gider. Bu kazlar geceyi suda geçirirler, ancak bazen karada kalabilirler.

Kartallar, ailenin şahinlerinin akbaba ailesinin alt yırtıcı kuşlarıdır. Kartal türleri Güney Amerika hariç tüm kıtalarda yaygın, ancak Uluslararası Kırmızı Kitap'ta 2 tür ve 1 alt tür listeleniyor. Kartallar rezervuarların yakınında durmayı tercih ediyor. Kartalların aksine, bu kuşların çıplak kıçı var.

Orlan muazzam, görkemli bir kuştur. Vücut uzunluğu 70 ila 110 cm arasında olup kanat açıklığı 2-2.5 m, ağırlığı 3 ila 7 kg arasındadır. Gaga büyük, çengelli, kuyruk ve kanatlar geniştir, bacaklar kavisli uzun pençeli, tüysüzdür. Pençelerin üzerindeki yastıklar kaba olup, kuşun kaygan avını sürdürmesi için gereklidir (özellikle balık). Tüyleri çoğunlukla vücudun beyaz kısımları ile kahverengidir. Bazı türlerde, baş beyaz tüyleri, omuzlar, kuyruk, vücut vardır. Sarı gagası.

Kartalın diyetinin temeli balık ve su kuşlarıdır. 2 ila 3 kg ağırlığındaki büyük balıklar (somon, turna balığı, sazan) genellikle kartalın avı olur; deniz suyu kuşlarından, kartal martıları, balıkçılları, kazları, leylekleri, ördekleri, flamingoları avlar. Kartal, uzun ağaçların kurbanlarını ya da bir göletin etrafındaki uçuşları arıyor.

Avcıyı tespit eden avcı, çok hızlı bir şekilde yaklaşır: uzun pençelerini kuşlarda doğrudan havaya fırlatır ve zekice balıkları suyun yüzeyinden kapar, ancak altında asla batmaz. Bir su birikintisinde çok sayıda balık varsa, aynı yerde en fazla on kartal avlayabilir. Böyle bir ortak avla, kuşlar sıklıkla çalınır veya birbirinden avlanır.

Kartallar çok yaygındır ve yalnızca Antartika'da ve Güney Amerika'da bulunmaz. Bu türün kuşları her zaman su kütlelerine yakın tutar: nehirler, göller, denizler, iç kesimlerden uçmazlar. Bu, kartalların ana besinlerini suda veya yanlarında üretmesi ile açıklanmaktadır. Deniz kartalları hareketsiz kuşlardır, ancak soğuk kışlarda, sular donduğunda güneye göç ederler.

Gövde uzunluğu 50 - 95 cm, ağırlığı 1 - 2 kg. Kanat uzunluğu 34 - 42 cm, kanat açıklığı 120 - 135 cm.Kadınlar erkeklerden daha büyüktür. Tüyleri yoğun, kazıklı. Sırtında beyaz lekeler bulunan gri-kahverengi renk, baş ve kanatlar. Bir kuşun göbeği, nadir görülen enine koyu renkli deseni ile beyazdır. Boğaz ve beyaz yanaklar. Koyu lekeler ile beyaz krechety vardır. Gaga kısa, mandibular dişin kenarına kıvrılmış. Gözler geniş ve karanlık, görüş mükemmel. Bacaklar sarı, yarı katlı, parmak uçlarında keskin bükülmüş pençelerdir. Kuyruk uzun, kanatlar sivri uçludur.

Avrupa ve Kuzey Amerika'da yaşıyorlar. Живут в тундре и в северной лесной зоне. Ведут как оседлый, так и перелетный образ жизни. Из северных районов птицы кочуют в лесотундру.

Образуют пары на всю жизнь. Охотятся в одиночку. Они питаются в основном птицами, их основная пища белые куропатки. В голодное время ловят грызунов. Охотится на птиц в полете, пикируя вниз на лету. Он хватает жертву сильными лапами, затем ударом клюва убивает её и поедает, устроившись на ветке или скалистом камне. Genel olarak, sessiz bir kuş, ancak endişe verici bir durumda "hhek", "heekk" gibi kaba sesler çıkarır. Hızlı uçar, sıklıkla kanatlarını çırpar. Krechen güçlü ve kalıcı, akıllı ve temkinli.

Yuva bükülmez, yabancıları işgal eder - kuzgunlar veya diğer büyük kuşlar ve onu birkaç yıldan beri kullanıyor. Gerekirse, binayı onarabilir. Kuş, yuvadaki bardağı yosun veya otla bırakır. Ve kayalık bir çıkıntı üzerinde bir yuva düzenleyebilir. Çiftleşme mevsimi nisan ayında başlar. Yakında, dişi kırmızı-kırmızı yumurta lekelerinde 2-4 aşı boyası bırakacak. Bir ay boyunca kuluçkaya yatmaktadır. Erkek arkadaşının beslenmesini sağlar. Yavrular beyaz tüylerle doğarlar, yuvada iki ay geçirirler, bu süre zarfında tüyler tüylerle değiştirilir. Ebeveynler çocukları birlikte besler, korur ve eğitir. Sonra piliçler yuvadan ayrılıp kanatta dururlar, annenin ve babanın avlanma becerilerini öğrenirler. Eylül ayına kadar aile parçalanacak ve genç kuşlar bağımsız bir hayata başlayacak.

Tundra Boynuzlu Lark

Boyu serçeden biraz daha büyük (vücut uzunluğu 20 cm, kanat genişliği 37 cm). Özgün tasarım ve tüylerin siyah “boynuzları” sayesinde, kuşlar ötücü kuşların diğer tüm temsilcilerinden oldukça iyi bir şekilde ayrılır. Cinsel dimorfizm ılımandır. Erkek kadından biraz daha parlak, tek renkli pembemsi kırmızı bir taç var.

İç içe geçmiş alan aralıklı, yüksek enlemlerde ve Avrasya ve Kuzey Amerika'daki dağlık bölgelerin belirli kısımlarını kaplıyor.

Tundraların ve bozkırların alçak ve ıslak alanlarından kaçınarak dağlık ve kuru yassı tundra ve bozkırlarda bulunur. Kuşları yuvalamak için tundra tepelerinin tepelerinde ve yamaçlarında yosun liken veya yosun yosun alanlarını seçin ve çim yığınları ve çıplak, temiz, kayalık toprağın lekeleriyle. İlk protalinlerin ortaya çıkmasıyla dağ tundraya dağılırlar. Yuva oldukça açık bir şekilde, genellikle bir tutam çimenin yanında bulunur. Yuva çimlerden, bitki kabartmasından, bazen de kemirgen yünleri, geyikler ve çok nadiren tüyler vardır - tüyler. Debriyajda, düzensiz gri veya kahverengimsi renkte lekeler bulunan 2 ila 5 arasında koyu sarı renkli yumurta vardır. Her iki yetişkin kuş da beslenir. Yuvadan çıktıktan sonra bazı civcivler bir erkek, diğerleri bir dişi tarafından sürülür. Yavrular böcekler tarafından beslenir. Kışın, çeşitli tohumları yerler, onları kardan yapışan çimlerden, samandan, yollardan toplayarak toplarlar. Yaz sonunda, büyük sürülerde yavaş yavaş sonbaharda birleşen vyvodki gezintisi. Yuvalama alanının güneyinde kuşlar kış mevsimine binebilir.

Sperm balinası, dişli balinaların en büyük temsilcisidir: erkeklerin vücut uzunluğu yaklaşık 60 ton, kadınlar - 13 metre ve 30 ton ağırlığında 20 metreye ulaşır. Tür adının kökeni muhtemelen "büyük kafa" anlamına gelen Portekizce cachola kelimesiyle ilişkilidir. Sperm balinasının kare başı, balina gövdesinin uzunluğunun yaklaşık üçte biri olduğu için bu gerçeği tartışmak zor. Başın kare şekli, 6 tona kadar çıkabilen bir spermaceti yastığıyla verilir. Amacıyla ilgili hala bir fikir birliği yok: Birisi yastığın yankı için kullanıldığını, diğerleri ise yüzme mesanesinin rolünü oynadığını iddia ediyor.
Sperm balinasının alt çenesi namludan çok daha dar ve kısadır, ancak 90'a kadar açılabilir ve en az iki düzine konik diş çifti ile kaplıdır. Üst çenede pratikte diş yoktur.

Vücudun üst kısmı ve balina tarafı, rengi grimsi-kahverengi ila siyah-kahverengi arasında değişen buruşuk bir deri ile kaplanmıştır (altındaki videoda açıkça görülmektedir). Sırt yüzgeci zayıf bir şekilde gelişmiştir ve daha çok bir kambur gibidir, kuyruk büyüktür, yuvarlatılmış şeklin pektoral yüzgeçleri geniş ve kısadır.

Bu balina, okyanusların hemen hemen her yerinde, neredeyse mavi balina kadar bulunabilecek az sayıdaki hayvan türüne aittir. Bu büyük ölçüde sperm balinalarının beslenmesinden kaynaklanmaktadır, çünkü ana av - kalamar ve ahtapot - hemen hemen her yerde bulunur. Ayrıca ara sıra stingrays, küçük köpek balıkları, morina, pollock ve diğer bazı deniz balıkları sperm balina menüsüne girer.

Av sperm balinası, memeliler için rekor olan 3 km derinliğe dalabilir ve 2 saate kadar kalabilir. Balina vücudunda büyük izler kaldıktan sonra 10 metre uzunluğunda dev ahtapotlarla karşılaşıyor.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org