Kuşlar

İbibik: unutulmaz bir görünüme sahip bir kuş

Pin
Send
Share
Send
Send


Muhtemelen, kuş dünyasının bu temsilcisi ile buluşmaktan elde edilebilecek ilk izlenimler - komik ve güzel bir karışım! İbibik - kuş çok zarif. Parlak renkleri ve çok net siyah-beyaz kanat deseniyle, sadece sıradan gözlemciyi değil aynı zamanda ornitolog-uzmanı da şaşırtacak.

Türler, İspanya ve Kuzey Afrika halkı tarafından sıkça görülen Palaearctic boyunca yaygın olarak dağıtılan aldatmaca ailesine aittir.

Cinsinin birkaç sözde alt türü tanımlanmıştır:

  • Upupaindica, Hindistan ve Seylan'ın bir sakini.
  • Upupalongirostris, görünüşe göre, bir Çin ülkesi şeklidir.
  • Upupamarginata, Madagaskar'a özgü.
  • Güney Afrika'da yaşayan Upupaafricana veya küçük: doğuda ve Bengal'in batı kıyısında Zambezi'ye.

Genellikle görünüş olarak hepsi birbirine çok benzer, küçük farklılıklar var.

Kuş ibibisi: açıklama

Kuş küçük boyutlara sahiptir. Nadiren 30 cm uzunluğa ulaşan gövdesi siyah, kanatların ve kuyruğun tüylerinin beyaz çizgileriyle olduğu gibi, üst kısmı ve hafifçe kıvrılmış uzun ince bir gagasıyla kolayca tanınır. Baş, boyun ve meme kırmızı renk tonu ile turuncu renktedir, göbek daha açık bir tondadır. Kuş ne kadar parlaksa, o kadar eskidir. Erkekler ve kadınlar neredeyse aynıdır.

Türün kartvizit ucu, ucunda siyah bir kenarı olan iki kırmızımsı renkli tüyden oluşan, kafasında uzun bir mobil kümedir. Bu kuş temsilcisinin inişinde, bir hayranı ortaya çıkarır.

Şimdi ibibik kuşunun neye benzediğini biliyorsun.

yayılma

Bu tür Avrupa'da (temsilcileri, normal sakinleri) ve ayrıca Sibirya, Asya ve Kuzey Afrika'da çok yaygındır. Ayrıca Madagaskar ve Sahra altı Afrika'da da bulundu.

İbibik - göçmen kuş. Yaz aylarında çoğunlukla Avrupa ve Kuzey Asya'da yaşayan bu kuş, sonbaharda genellikle kışın güneye, tropik bölgelere uçar. Çoğu zaman, ibibik ekvator Afrika'ya ve Hindistan'a göç etse de, bazen tüm yıl boyunca Çin ve Kuzeydoğu Afrika'da yaşar.

Genellikle kuş, açık bir alanın bulunduğu yerde bulunur ve zeminde çok fazla zaman harcar. İbibesi oldukça zayıf kanatlara sahiptir, ancak gezinme alışkanlığı tarafından kanıtlandığı gibi önemli bir uzun uçuş yeteneğine sahiptir: kuş, genellikle normal yaşam alanlarından çok uzakta yerlerde görünür. Uçma kabiliyeti, bir şahin tarafından takip edilen, hızlı bir şekilde aşırı yüksekliğe yükselen ve çoğu zaman kovalamacayı terk eden bir gerçeği de göstermektedir.

Hoopoe - Her yıl, özellikle ilkbaharda Avrupa'nın belirli bir bölümünde görünen bir kuş. Esarete uyum sağlamaz, bu yüzden çok az sayıda damızlık çemberi hanelerde kayıtlıdır.

Göç Özellikleri

Fotoğrafı makalede yer alan ibibik, menzilin kuzey bölgelerine göç ediyor. Göç (çoğu geceleri meydana gelir) Avrupa çapında ve Akdeniz'de ve muhtemelen Sahara'da geniş bir cephede gerçekleşir. Her ne kadar ornitologlar “kara kıta” üzerindeki kuş nüfusunun tüm yıl boyunca göç açısından etkin olmadığını belirtmişlerdir. Muhtemelen Avrupalı ​​göçmenlerin çoğu, Sahra altı Afrika’da veya Hindistan, Türkmenistan ve Azerbaycan’da kış geçirmektedir.

Göç mevsimlerinin süresi önemli ölçüde gecikmektedir. Sonbahar mevsimi, temmuz ortasından ekim sonuna kadar, hatta kasım sonuna kadar olan süreyi kapsar. Çemberler Ağustos ayının ikinci yarısında Sahra'nın güneyinde uçmaya başlar, ancak kuşların çoğu oraya Eylül ve Ekim aylarında gelir.

Dönüş seferleri Şubat ayının başından itibaren başlıyor. Kitle hareketleri mart ayının ortasından nisan ayına kadar sürmekte ve mayıs ayında sona ermektedir.

habitatları

İbibik - böyle habitatları seçen bir kuş:

  • Wasteland.
  • Çayırlar ve meralar.
  • Orman bozkırlarında
  • Savannah.
  • Dağ toprakları.
  • Ormanlık alanlar

Kuşların kolayca yiyecek alabilmeleri için yer üstünde bir bitki örtüsü olmalıdır. Ağaçlarını, kayalarını, duvarlarını ve samanlıklarını, yuvalarını inşa edebilecekleri "dikeyler" de olmalıdır.

İnsanların ibibiklerin doğal ortamlarında yapılan değişiklikler, bu kuşların da içinde yaşadığı gerçeğine yol açmıştır:

  • Bağlar.
  • Sebze bahçeleri ve meyve bahçeleri.
  • Zeytin bahçeleri.
  • Parklar ve ev bahçeleri.

İlginçtir ki, yaşam alanı çoğunlukla ova olan kuş ibibisi de iki bin metreye kadar yükseklikte dağlık bölgelerde bulunur ve nadiren üstünde yükselir.

İbibik ne yer?

İbibik (bir kuşun güzelliği göstermektedir) çoğunlukla böceklerle beslenir - sinekler, çekirgeler, termitler, kelebekler, karıncalar, örümcekler, solucanlar ve larvalar da diyetlerinin önemli bir bölümünü oluşturur. Farklı türlerin böcekleri onun en sevdiği yiyecek. Böcekler yeterince büyük olduğunda, kuş gagasıyla ilk önce onları toprağa çarparak parçalara ayırır. Gereksiz törenler olmadan tamamen küçük böcekleri yutar.

Hoopoe en sık gübre, toprakta yaşayan ve odun çürüyen bu böcekleri seçer. Tüylü kuşun uzun kavisli gagasıyla temsili onları yumuşak bir ağaçtan veya bir toprak yığınından kolayca çeker. İbibik - iştahı iyi olan bir kuş. Sonbaharda, bu kuşlar o kadar şişebilir ki, bazı gurmeler onlar için avlarını açarlar. Bu arada, 19. yüzyılda bazı Güney Avrupa ülkelerinde, rosto ibibesi enfes bir incelik olarak kabul edildi.

üreme

İbibibir tekeşli bir kuş, çift bağlantısı sadece bir sezon sürecek gibi gözükse de. Bu kuşlar da bölgeseldir, erkekler genellikle belli bir bölgede mülkiyeti talep eder. Rakip erkekler (ve bazen kadınlar) arasındaki savaşlar ve dövüşler yaygındır ve şiddetli olabilir. Kuşlar gagalarıyla rakiplerini delmeye çalışacaklar.

Bir ibibik genellikle bir delikte, bir ağaçta veya bir oyukta bir yerleşim düzenler. Yuva dar bir girişe sahiptir, çizgisiz veya çeşitli atıklardan toplanabilir, ondan hoş olmayan bir koku çıkarak düşmanları korkutur.

Yumurtaların kuluçkalanmasından yalnızca dişi sorumludur. Debriyajın büyüklüğü bölgelere göre değişmektedir: kuzey yarımkürenin kuşları güney yarımkürede olduğundan daha fazla yumurta bırakmaktadır ve yüksek enlemdeki kuşların ekvatorlara yakın kuşlardan daha büyük kavramaları vardır. Orta ve kuzey Avrupa ve Asya'da debriyaj büyüklüğü yaklaşık 12 yumurta iken, tropikler ve subtropikler arasında debriyajda genellikle 4 ila 7 yumurta bulunur. Yumurtlama sırasında yumurtalar yuvarlak ve süt mavisidir ancak yuvadaki kirler nedeniyle çabucak renk değiştirir, her biri 4-5 gr ağırlığındadır, eğer ilk üreme denemesi başarılı şekilde yapılmazsa, debriyajı değiştirmek mümkündür.

Kuluçka dönemi dişi ilk yumurtayı bıraktığında başlar ve 15 ila 18 gün sürer. Bu nedenle, civcivler eşzamansız olarak açılır. İnkübasyon sırasında, kasnak erkekleri dişileri besler.

Yavrular tüy tüyleriyle örtülür, gün boyunca ilk gerçek tüyler görünür ve sonra büyür. Önce çocuklar baba tarafından beslenir, kadınlar daha sonra erkekleri yiyecek arama görevine katılır. Genç çoban köpekleri 26-29 gün boyunca ürerler ve tam teşekküllü tüylerle kaplandıktan sonra bir hafta daha ebeveynleriyle birlikte kalırlar.

Genel olarak, hoopoos popülasyonu nesli tükenmekte değildir. Bazı tahminlere göre, doğadaki kuş sayısı 5 ila 10 milyon kişi arasında değişmektedir. Bazı alt türler, habitatlarındaki ekosistemin ve avlanmanın bozulmasından dolayı sayıları azalmaktadır. Avrupa'da, ornitologların tahminlerine göre 700.000 üreme çiftinin olduğu son zamanlarda nüfus büyüklüğünde bir düşüş olmuştur. Hoopoe Almanya'da tehdit altında ve diğer bazı ülkelerde savunmasız.

Kuzey bölgelerinde daha az ve daha az sıklıkla ibibik (kuş) oluşur. Birçok Rus bölgesinin kırmızı kitabı (örneğin, Lipetsk, Moskova, Tver, Novosibirsk) bu kuşun bir kaydını içerir.

İlginç gerçekler

Bilim adamları bir zamanlar çemberin yuvasından çıkan kötü kokunun çok şüpheli yerlerde buldukları gıdalardan kaynaklandığına inanıyorlardı: bok yığınları, çürüyen ağaç gövdeleri. Ancak son zamanlarda, ornitologlar bu kokunun kuşlar tarafından kendilerini savunmak için yaydıklarını öğrendiler. Bir avcıya saldırırken, yetişkin kuşlar ve civcivler keskin bir kokuyla sır oluştururlar. Çürüyen etleri koklayan (eğer söylersem) bu salgıları tüyleri, yuvaları kaplar. Bilim adamları ayrıca sırrın parazitleri algıladığına ve antibakteriyel madde olarak davrandığına inanıyorlar. İlginçtir ki, göç sırasında, kuşlar onu tahsis etmekten vazgeçerler.

Hoopoe, gagasının yapısı nedeniyle zeminden yiyecekleri kıramayan bir kuştur, bu yüzden oldukça özgün bir şekilde yiyor: gagasıyla yiyeceği alır, havaya fırlatır, açık gagasıyla yakalar ve yutar. Sirkteki gibi!

Bazen sıcak aylarda, kuş İzlanda'da bulunabilir. Ama orada asla üremedi.

Eğer ibibik bir yırtıcı kuşu fark ederse, zemine sıkıca bastırılır ve kanatlarından yayılır ve havadan görünmez hale gelir.

görünüm

Hornbirds ve Khodod ailesinin temsilcileri, kanatların ve kuyruğun şeritli siyah ve beyaz tüylerinin, uzun ve oldukça ince bir gaganın ve ayrıca baş bölgesinde bulunan nispeten uzun bir tutam varlığıyla ayırt edilir. Alt türlere bağlı olarak boyun, baş ve göğsün rengi pembemsi bir tondan kahverengimsi kahverengi bir renge kadar değişebilir.

Bu türlerin temsilcileri, beyazımsı-sarı ve siyah çizgilerle zıt renkli olan oldukça geniş ve yuvarlak kanatlarla ayırt edilir. Kuyruk kısmının uzunluğu ortalama, siyah, ortasında geniş beyaz bir bant ile. Vücudun göbek bölgesi pembemsi-kırmızıdır, kenarları siyahımsı uzunlamasına çizgilidir.

Bu ilginç! Çeçenlerde ve İnguşlarda, putperestlik döneminde, ibadet ("tushol-cats") bereket tanrıçası, bahar ve doğurganlık Tusholi'yi simgeleyen kutsal kuşlar olarak kabul edildi.

Baş bölgesindeki bölgedeki tepe, siyah tüylerin üst kısımları ile turuncu-kırmızı bir renklendirmeye sahiptir. Genellikle bir kuşun tepesi karmaşıktır ve uzunluğu 5-10 cm arasındadır, ancak iniş sürecinde gergedan temsilcileri ve Udodovye grubunun ailesi onu yukarı doğru ve bir fan ile çözer. 4-5 cm uzunluğunda yetişkin bir kuşun gagası hafifçe kıvrılmış.

Diğer birçok kuş türünün aksine, dil büyük ölçüde azalır. Ayak alanı kurşun gridir. Kedinin uzuvları, kısa artı ve kör pençelerin mevcudiyeti ile yeterince güçlüdür.

Yaşam tarzı, davranış

Dünyanın yüzeyinde, ibibik sıradan sığırcıklara benzeyen hızlı ve oldukça hızlı bir şekilde hareket eder.. İlk ani kaygı belirtilerinin yanı sıra, kuşlar tamamen kaçamadıkları zaman, böyle bir tüylü tüyler aşağıya doğru uzanabilir, yeryüzünün yüzeyine yapışarak kuyruğunu ve kanatlarını yayarak gagasını yukarı kaldırabilir.

Yavrularının kuluçkalanması ve civcivlerin beslenmesi aşamasında, yetişkin kuşlar ve bebekler, yağ bezi tarafından salgılanan ve keskin, çok nahoş bir kokuya sahip olan özel bir yağlı sıvı üretir. Bu tür bir sıvının, dışkılarla birlikte salınması, kasnağın, küçük ebattaki zemin büyüklüğündeki avcılardan korunmasıdır.

Bu, insanın gözünde çok “kaba” bir yaratık haline gelmesine izin veren kuşun bu karakteristik özelliğidir. Uçuşta, çemberler yavaş, kelebekler gibi çırpınan. Bununla birlikte, Hornbirds ve Udodovoe ailesinin böyle bir temsilcisi, tüylü avcıların nadiren havada yakalamayı başardıkları için uçuşta manevra kabiliyetine sahiptir.

Cinsel dimorfizm

İbibik erkek ve dişi görünümünde bu türün dişiler birbirlerinden önemli bir fark yoktur. Hornbirds ve Udodovye familyasına ait genç kuşlar, genel olarak, daha az doygun renklerde bir renklenme gösterir, kısaltılmış bir tutamın yanı sıra daha kısa bir gaga ile işaretlenir.

İbibet Çeşitleri

Hornbirds ve Udodovye (Upupidae) familyası temsilcilerinin birkaç alt türü vardır:

  • Upupa epops veya bir aday alt tür olan ortak ibibik. Avrasya’yı Atlantik’ten ve batı kesiminden İskandinav Yarımadası’na, Rusya’nın güney ve orta bölgelerinde, Orta Doğu’da, İran’da ve Afganistan’da, Hindistan’ın kuzeybatısındaki ve kuzeybatı Çin’de, ayrıca Kanarya Adaları’nın Kuzey batı afrika
  • alt türler Upupa, Mısır, kuzey Sudan ve doğu Çad'da büyük hayatları anlatıyor. Şu anda en büyük tür olan, daha uzun bir gaga, üst gövdede grimsi bir renk tonu ve kuyruk bölgesinde dar bir sargı bandı var.
  • Upupa epops senegalensis veya Senegalese ibibisi, Senegal topraklarından Somali ve Etiyopya'ya kadar Afrika'nın kurak kuşağı olan Cezayir topraklarında yaşar. Bu alt-türler, nispeten kısa kanatlara sahip en küçük biçimdir ve ilk uçucu tüylerde önemli miktarda beyaz renk mevcudiyeti,
  • alt türler Upupa epops waibeli, Kamerun ve kuzey Zaire'den ve batıda Uganda bölgesinden Ekvator Afrika'ya özgü bir bölgedir. Alt türler çok sık doğu Kenya'nın kuzeyinde bulunur. Görünüş U. e'ye benzer. senegalensis, ancak renkli olarak koyu tonlarda farklılık gösterir,
  • Upupa, afrika veya Afrika ibibisi olarak adlandırıyor, Ekvator ve Güney Afrika'da, Zaire'nin orta kısmından Kenya'nın merkezine kadar uzanıyor. Bu alt türlerin temsilcileri, kanadın dış tarafında beyaz çizgiler olmadan koyu kırmızı tüylere sahiptir. Erkeklerde kanatlı kanat kanatları beyaz bir tabanla ayırt edilir,
  • Upupa marginata epops veya Madagaskar ibibisi kuzey, batı ve güney Madagaskar kuşlarının bir temsilcisidir. Boyut olarak, böyle bir kuş, önceki alt türlerden belirgin bir şekilde daha büyüktür ve ayrıca kanatlarda bulunan daha soluk tüylü tüyler ve çok dar beyaz çizgiler varlığı ile ayırt edilir,
  • alt türler Upupa epops saturata, Rusya'nın güney ve orta bölgelerinden, güney ve orta Çin’in Japon adalarının doğu kısmına kadar Avrasya’da yaşamaktadır. Bu aday alt türlerin boyutları çok büyük değil. Alt türlerin temsilcileri, belde daha az belirgin pembemsi bir ton varlığının yanı sıra, arka kısımda hafif grimsi tüylere sahiptir.
  • alt türler Upupa epops ceylonensis, Orta Asya topraklarında, güneyden Pakistan'a ve Hindistan'ın kuzey kesimlerine, Sri Lanka'da yaşar. Bu alt türlerin temsilcileri boyut olarak daha küçüktür, genellikle daha kırmızı bir renge sahiptir ve kretin ucundaki beyaz renk tamamen yoktur.
  • alt türler Upupa epops longirostris, Hindistan'ın Asom eyaleti, Çinhindi ve Bangladeş, doğu ve güney Çin topraklarının yanı sıra Malacca Yarımadası'nın da yaşadığı bölgedir. Kuş, aday alt türlerden daha büyük boyuttadır. U. e görünümü ile karşılaştırıldığında. ceylonensis daha soluk bir renge ve kanatlarda nispeten dar beyaz çizgilere sahiptir.

Bu ilginç! Soyu tükenmiş en eski Messelirrisoridae familyası, modern ibibilere benzeyen en eski kuş grubu olarak kabul edilir.

Herhangi bir alt türün yakaladığı erişkin çemberler bile hızla bir kişiye alışabilir ve ondan uzaklaşamazlar, ama zaten tamamen tüylü piliçler evde kök salmaktadır.

Habitat, habitatları

İbibik Eski Dünya bir kuştur. Avrasya topraklarında kuş yayılmış, ancak batı ve kuzey bölgelerinde pratik olarak Britanya Adaları, İskandinavya, Benelüks ülkeleri ve Alpler'in yüksek dağları bölgesinde yuva yapmıyorlar. Baltıklarda ve Almanya'da hortumlar düzensiz olarak yaygındır. Avrupa kesiminde, cins temsilcileri Finlandiya Körfezi, Novgorod, Nizhny Novgorod ve Yaroslavl bölgelerinin yanı sıra Başkurdistan ve Tataristan cumhuriyetleri topraklarının güneyindedir.

Sibirya'nın batı kesiminde kuşlar 56 ° C'ye çıkar. sh., Achinsk ve Tomsk'a ulaşır ve aralığın doğu kesiminde, Baykal Gölü, Güney-Muya Trans-Baykal Aralığı ve Amur Nehri havzası dolanır. Kıta Asya topraklarında hodes hemen hemen her yerde bulunur, ancak çöl alanlarından ve sert orman alanlarından uzak durun. Ayrıca Udodovy ailesinin temsilcileri Tayvan, Japon Adaları ve Sri Lanka'da bulunur. Güneydoğu kesimde Malay yarımadasına yerleşirler. Sumatra'ya ve Kalimantan adasına nadiren göç vakası var. Afrika'da, ana bölge Sahra bölgesinin güneyinde, Madagaskar'da ise daha kurak batı kesiminde yaşıyor.

Kural olarak, halkalar düz ya da tepelik alanlara yerleşir, burada münferit ağaçların veya küçük bahçelerin varlığı ile birlikte yüksek çimlerin yokluğunda manzara açmak tercih edilir. Nüfus kurak ve sıcak bölgelerde en fazla sayıya ulaşır. Ailenin temsilcileri aktif olarak, kıyıya yakın veya orman kenarına yerleşen bozkır dağlarında ve çayırlarda yaşar, çalı kıyılarındaki tepelerde, nehir vadilerinde ve eteklerinde yaşarlar.

Oldukça sık, Pododes, insanlar tarafından kullanılan meralar, çeşitli meralar, üzüm bağları veya meyve tarlaları da dahil olmak üzere bulunur.. Bazen kuşlar, atıklarla atık depolama alanlarından beslendikleri yerleşim yerlerine yerleşirler. Пернатые предпочитают избегать сырых и низинных участков, а для создания гнездовий используют дуплистые старые деревья, расщелины среди камней, норы в речных обрывах, термитники, а также углубления в каменных строениях. Активен удод исключительно в светлое время суток, а на ночлег отправляется в любые пригодные для таких целей убежища.

Рацион удода

Основа питания удода представлена преимущественно самыми разными мелкими по размерам беспозвоночными животными:

  • böcek larvaları ve pupaları,
  • Mayıs böcekleri,
  • gübre böcekleri,
  • leş,
  • çekirgeler,
  • kelebekler,
  • step bozkırları
  • sinekler,
  • karıncalar,
  • termitler
  • örümcekler,
  • ahşap biti
  • kırkayak
  • küçük yumuşakçalar.

Bazen yetişkin ayak halkaları küçük kurbağaları, ayrıca kertenkeleleri ve hatta yılanları yakalayabilir. Kuş sadece yeryüzünün yüzeyinde beslenir, avını düşük otların arasında veya bitki örtüsünden çıplak toprakta arar. Yeterince uzun gaganın sahibi genellikle gübre ve çöp yığınlarını alır, çürümüş ahşapta yiyecek arar veya toprağa sığ delikler açar.

Bu ilginç! Büyüklüğü çok büyük olan böcekler zeminde bir ibibik tarafından vurulur, oldukça küçük parçalara bölünür ve ardından yenir.

Sık sık, Hornbirds siparişinin temsilcileri ve Udodovoe ailesi otlayan hayvanlara eşlik eder. Halkaların dili kısadır, bu yüzden bu kuşlar bazen avları doğrudan yerden yutmazlar. Bu amaçla, kuşlar yiyeceği havaya fırlatır ve yakalar ve yutarlar.

Doğal düşmanlar

Hoopoe, düşmanları korkutur, yeryüzüne yayılmış kanatları hızla tutar ve gagayı kaldırır. Bu pozisyonda, tamamen anlaşılmaz ve düşünülemez bir şeye benzer hale gelirler ve bu nedenle korkunç ve kesinlikle yenilmezdirler.

Aynı zamanda ilginç olacak:

İbibette doğada çok fazla düşman yoktur - nadir bir hayvan kötü kokulu ve çekici olmayan bir av yemeye cesaret eder. On dokuzuncu yüzyılın sonunda, Almanya'da yetişkin bir ibibik ve civcivlerin etleri yenildi ve “oldukça lezzetli” bulundu.

NE YEDİ

Genellikle ibibik yerde yiyecek arıyor. Çayırlarda, meralarda ya da ince ve uzun gagalı çimler, böcekleri ya da larvalarını yerden alır. Bu kuş büyük ayıları sever, örümcekleri, solucanları, akrepleri ve hatta küçük kertenkeleleri yakalar.

Bazen ibibiler havada böcekleri yakalar. Av yakaladı, öldürür ve sonra kusar, yakalar ve yutar. Kış aylarında hodes karıncalar ve termitler yer. Civcivlerin beslenmesi yetişkin kuşlarınki ile aynıdır.

YAŞAM

İbibibin karakteristik bir özelliği taç üzerindeki tepedir. Bu kuş korktuğunda veya bir şey hakkında gergin olduğunda, patlamalarını yükseltir. Hoopoe ayrıca yere ya da dallara oturduğunda bir an için patlamayı kaldırır. İbibin uçuşu sırasında, sadece kontrast tüyleri ile değil, aynı zamanda kanatların yavaş, aralıklı olarak çırpılması ile dalgalı özel bir uçuşla tanınması kolaydır. İlk bakışta ibibik büyük bir kelebek ile karıştırılabilir, yavaş ve sakar görünüyor, ama aslında bu kuş çok akıllıca ve hızlı bir şekilde uçuyor. Avcılardan, ibibik yukarıya doğru uçar ve uçar - bu durumda, avcı ibibiye yukarıdan saldıramaz ve pençeleriyle kapamaz. Henshocks Ağustos veya Eylül aylarında yuva bölgelerinden uzaklaşır ve kış için Afrika'ya ve Sahra altı Afrika'ya ve bazen de Akdeniz kıyılarına seyahat eder. Kuşlar, kuzey bölgelerindeki havanın yeterince sıcak olduğu Nisan ayında yuva alanlarına geri döner.

ÜREME

Çemberler tek eşli kuşlardır - yaşam için çiftler yaratırlar ve aynı yuva alanlarına geri dönerler. Mevcut erkek nadir bitki örtüsü arasında saklanarak, bir evlilik şarkısı söylüyor. Gagasını yükseltti, boynundaki tüyleri kıllarla tuttu, öfkeyle tutamını kaldırdı ve eşinin dikkatini çekmeye çalıştı. Çiftleşmeden sonra, yaşlı bir ağacın çukurunda bulunan, çöpü olmayan bir yuvadaki dişi, 5-8 yumurta bırakır.

Genellikle, yuva olarak, kasnaklar duvarlarda delikler, taşlar arasında oyuklar veya bir demet dal kullanırlar. Bazen kuşlar oyuğu çim veya yosun kanadı ile hizaya sokarlar, fakat yuvada genellikle çöp yoktur. Yumurta ibibisi grimsi, mavimsi ve koyu renkli bir kaplama ile mat beyazdır. Dişi onları 15-16 gün boyunca kuluçkaya yatırıyor, bu süre zarfında erkek ona yemeğini getiriyor. Yavrular birkaç gün ara vererek yumurtadan çıkar. Onlar zaten aşağı kaplı. İlk başta, kadın onları ısıtır ve erkek onlara yiyecek getirir. Daha sonra, bebekler ilk tüyleri alacağı zaman, ebeveynler yemek için birlikte uçarlar.

Dört haftalıkken piliçler yuvadan zaten ayrıldılar. Burgu yuvalarının yanında hoş olmayan bir koku var. Bu "kimyasal koruma" dır. Çemberler, düşmanları korkutan keskin bir koku üreten özel bir bezdir. Dişi ve civcivler güçlü bir koku ile dışkı düşman kostik jetinde "ateş edebilir".

İLGİNÇ BİLGİLER, BİLGİ.

  • Genç ibibin çok etkili bir silahı var. Düşman oyuk içine girdiğinde ve civcivler tehlikede olduğunda, saldırgana ateşlenen yağ bezinden hoş olmayan bir kokuya sahip bir madde salgılarlar. Bu koku düşmanı uzaklaştırır ve piliçlerin hayatını kurtarır. Bu yetenek için ibibiye "kokuşmuş yavru horozlar" denir.
  • Eski bir efsanede bir zamanlar ibibikte bir tutam altın olduğu söylenir. İnsanlar sürekli olarak değerli metal için kuşları kovaladılar. Kuşlar, kral tacı yerine, altın taç yerine tüy tüyü süslemesi için yardım istedi.
  • İbibik eski Mısır'da çok takdir edildi. Tepede yükseltilmiş bir tutamla ibibibin başını gösteren bir hiyeroglif bile var.
  • Yaz aylarında ibibik kuzeyde, hatta İzlanda'da bile görülüyordu. Ancak, bu kuş böyle soğuk bölgelerde yuva yapamaz.
  • Yırtıcı kuşun açıkta bulunduğu ibibik kurnazca bir şekilde kurtarılmıştır. Yere preslenir, kanatlarını ve kuyruk tüylerini çok geniş bir şekilde açar ve gaga yukarı kalkar. O zaman, sadece ibadetlerin çevre ile birleştiği ve avcının fark etmediği için sadece kanatlardaki kontrast desenleri yukarıdan görülebilir.

YÜZEYİN ÖZELLİKLERİ KUŞLARIN TANIMI

baş: uzun, ince, hafif kavisli gagası ile küçük, hafif turuncu. Kuşun karakteristik bir özelliği siyah tüylü uzun tüylerin tepesinde bulunan fan şeklinde bir kümedir. Tutam algılanamaz, sadece iniş yaparken veya çemberin kızgın bir şeyi kilitlediğinde yükselir.

kanatlar: geniş ve yuvarlak, uçuş sırasında açıkça görülebilen siyah ve beyaz çizgili.

kuyruk: Kanatlardakilerle aynı siyah ve beyaz çizgili basıldı.

göbek: turuncu kahverengi

bacaklar: oldukça kısa, zeminde koşmaya uygun (bununla birlikte ibibik kafasını sürekli döndürür).

yumurta: sarımsı, grimsi veya yeşilimsi bir ton ile hafif zeytin. Dişi 5-8, bazen 12 yumurtayı bırakır.


- Habitat habitatı

Nerede yaşıyor

Bazı yerlerde ibibik göçmen bir kuştur. İskandinavya hariç, hemen hemen tüm Avrupa'da yuva yapar. Bazen ibibik güney İngiltere'de görünür. Kuş, yıl boyunca Afrika, Hindistan ve Güney Asya'nın birçok yerinde yaşıyor.

KORUMA VE KORUMA

Orta Avrupa'daki ibibik sayısındaki düşüşe rağmen, bugün bu türleri kurtarmak için koruyucu önlemler alınmamaktadır.

Hoopoe. Potatuyka. Brateevograd Kuşları. Video (00:00:33)

Moskova'da, ibibik ıslahı orman biyoprosunda değil, Marino'daki Moskva Nehri yakınında, Marino'daki kumlu üssünden çok uzakta olmayan filtreleme alanlarında kurulur. 1996 yılındaydı. 10 yıl sonra, ibibik Mariinsky Setinin sonunda çalılıklarda görünmeye başladı.
Çemberler, geçici binaların çatısı altında ve diğer sığınaklarda yuvalar düzenlerler ve yiyecek için komşu bahçelere Maryino'ya ve Moskova Nehri boyunca, birçok bahçenin bulunduğu Brateevskaya'ya uçarlar.
Ayrıca Brateevskaya ve Mariinsky sel ovaları üzerindeki bahar uçuşlarında da gözlenmektedir.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org